Azi rapid si pe fuga ca e cald si mi-e lene sa scriu. S-a intamplat cum mi se intampla mie de obicei...deschid frigideru, vad neste visine de la bunica, ma ia mila despre ele sa nu se strice, ma gandesc la un compot (buuun , acrisor, racoritor pe vipia de afara) dar intrebarea o pun prost: Ce vrei sa fac cu visinele de la ma-ta mare?
Raspunsul - ca telepatia mama fiu functioneaza numa cand vrea ea - e altu decat compotu: Prajitura cu visine, mai intrebi?
Si de unde ma pregateam doar sa fierb apa cu zahar si s-arunc visinele in oala, pun-te Smarando si dezghioaca-le, bate la aluat si transpira la copt. Eh, lasa, ca a meritat, am primit nota 10 cu felicitari, zice plodu, ca io n-am gustat-o.
Asadar, super rapid, cum ziceam, aveti nevoie de 2 oua, 75 g iaurt, 75 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g zahar brun, 120 ml ulei, un praf de sare, le bateti bine cu mixerul, adaugati 300 g faina amestecata cu un plic de praf de copt, iar omogenizati bine, apoi in tava (teflonata!) unsa cu unt, o mana de visine deasupra.
Asa arata inainte de copt:
Am pus la cuptor, la foc mare, dar cu tava aia mare de cuptor plina cu apa dedesupt sa evitam uscarea si arderea aluatului, si a fost gata cam in 45 min, dar ma stiti, nu bag mana in foc pentru cuptorul nimanui, asa ca e pe incercatealea. Cand era gata, arata asa:
Fierastruita ca sa dau copilului sa incerce sa imi dea 10 cu felicitari, arata asa:
Gata. We racoros Boieri Dumneavoastra!
Raspunsul - ca telepatia mama fiu functioneaza numa cand vrea ea - e altu decat compotu: Prajitura cu visine, mai intrebi?
Si de unde ma pregateam doar sa fierb apa cu zahar si s-arunc visinele in oala, pun-te Smarando si dezghioaca-le, bate la aluat si transpira la copt. Eh, lasa, ca a meritat, am primit nota 10 cu felicitari, zice plodu, ca io n-am gustat-o.
Asadar, super rapid, cum ziceam, aveti nevoie de 2 oua, 75 g iaurt, 75 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g zahar brun, 120 ml ulei, un praf de sare, le bateti bine cu mixerul, adaugati 300 g faina amestecata cu un plic de praf de copt, iar omogenizati bine, apoi in tava (teflonata!) unsa cu unt, o mana de visine deasupra.
Asa arata inainte de copt:
Am pus la cuptor, la foc mare, dar cu tava aia mare de cuptor plina cu apa dedesupt sa evitam uscarea si arderea aluatului, si a fost gata cam in 45 min, dar ma stiti, nu bag mana in foc pentru cuptorul nimanui, asa ca e pe incercatealea. Cand era gata, arata asa:
Fierastruita ca sa dau copilului sa incerce sa imi dea 10 cu felicitari, arata asa:
Gata. We racoros Boieri Dumneavoastra!
Pai amu'ce sa-ti mai spun?Stie copil'ce stie.Normal sa vrea prajitura.
RăspundețiȘtergereweekend racoros iti doresc!
mdah, corect, copiii spun adevaru. A certificat si ta-so, cica m-am calificat la Amintiri din copilarie.
Ștergeremmmm arata delicios! Si ma inspira! Eu am un visin in curte ce-i plin acum de visine coapte...
RăspundețiȘtergerepai . . . Da-i cu prajitura! Iar de-ti raman visine si nu le consumati, la congelator, gata dezghiocate, is numa bune la iarna, cand om ofta dupa fructele verii
RăspundețiȘtergerewe frumos!
cum ar veni, in chineza cea mai neaosa: big misteic! acuma ia sa vezi cine incinge cuptoru', ca tot ma laudam ca nu mai gatesc :)))))))
RăspundețiȘtergerepai daca-ti place sa te dai pe net? :D
ȘtergereHaoleuu, io cred ca prajitura asta a vrut sa sparga usa cuptorului ;-)))
RăspundețiȘtergereMah, acuma ce sa zic...adevaru e ca s-a cam zbatut....
Ștergere