Mananci, calule, ovaz? Manaaaaanc, cum sa nu? Asa si noi. Veniti cu traista plina de fructe si legume de la bunici, incepusem sa avem idei .... prima idee a fost cum sa asasinam o caserola de zmeura congelata ramasa de vara trecuta, de la a doua recolta.
In alta ordine de idei, Vizigotul mi-a trasat foarte clar obiectivul pentru vara asta: sa facem cat mai multe dulciuri in premiera!
Adica deserturi, am completat eu.
DULCIURI, nu deserturi, mi-a atras el atentia. Dulciuri , ca deserturi sunt si branzeturile, daca e sa te iei dupa francezi, si stiu ca la asta te pricepi, sa faci platouri de branzeturi multe si bune.....nu, eu vreau dulciuri noi!!!!
Ok, ati aflat si care mi-e obiectivul, tinta si indicatorii.
Asa ca am dosit in frigider cutiile cu zmeura proaspat culeasa
si am purces la valorificarea (inteleapta) a stocurilor excedentare.
Asa ca am facut Inghetata de zmeura! Fiind prima oara cand execut, m-am croit pe ceva simplu, care oferea suficiente perspective de fi mancata si daca nu s-ar fi inghetat corespunzator (de ce mi-a venit ideea asta n-as putea sa spun, dar o sa vedeti continuarea). Asadar, ingrediente:
- 250 g mascarpone (o cutie, care va sa zica)
- 200 ml zeama-piure de zmeura
- 3 linguri (generoase!!!!) de miere. Daca aveti de unde alege, e preferabil una mai lichida.
- 100 ml smantana dulce
- 1 plic zahar vanilat
Metodologia este una ultra extra simpla. Zmeura se piseaza cu furculita pana la omogenizare si se trece prin sita.....ma rog, cat va tin rabdarile. Pe mine nu m-au prea tinut si a fost cam cu semincioare....dar n-a deranjat pe nimeni.
Se amesteca branza mascarpone cu zeama-piure de zmeura pana la omogenizare. Se adauga mierea si iar se omogenizeaza. Smantana se amesteca bine cu zaharul vanilat si se adauga amestecului de mascarpone-zmeura-miere. Se mai bate un pic cu mixerul sau cu blenderul dotat cu tel pana devine un pic spumos, dupa care se pune intr-o caserola care merge la congelator.
In pravalia in care am mancat eu cea mai buna inghetata din viata mea, undeva pe o straduta ingusta din Slatina, albanezul care din tata in fiu facea inghetata avea mare grija s-o omogenizeze periodic pentru a imprastia acele de gheata. Asa ca dupa ce am pus cutia in congelator, am tot amestecat in ea la 1-2 ore interval. Pentru ca alt loc in congelator nu am avut decat in raftul de sus, unde fundul cutiei a venit in contact direct cu stratul de gheata, toata trebsoara a iesit cam beton. Altfel, dupa ce am impartit-o in halci, dupa cum vazurati mai sus, si am decorat-o cu zmeuri proaspete, a fost super apreciata! Citez: buna rau, si unde mai pui ca e si sanatoasa. Ca e din fructe de casa!!!!!!!
Sa va fie de bine inghetata, Boieri Dumneavoastra!
In alta ordine de idei, Vizigotul mi-a trasat foarte clar obiectivul pentru vara asta: sa facem cat mai multe dulciuri in premiera!
Adica deserturi, am completat eu.
DULCIURI, nu deserturi, mi-a atras el atentia. Dulciuri , ca deserturi sunt si branzeturile, daca e sa te iei dupa francezi, si stiu ca la asta te pricepi, sa faci platouri de branzeturi multe si bune.....nu, eu vreau dulciuri noi!!!!
Ok, ati aflat si care mi-e obiectivul, tinta si indicatorii.
Asa ca am dosit in frigider cutiile cu zmeura proaspat culeasa
si am purces la valorificarea (inteleapta) a stocurilor excedentare.
Asa ca am facut Inghetata de zmeura! Fiind prima oara cand execut, m-am croit pe ceva simplu, care oferea suficiente perspective de fi mancata si daca nu s-ar fi inghetat corespunzator (de ce mi-a venit ideea asta n-as putea sa spun, dar o sa vedeti continuarea). Asadar, ingrediente:
- 250 g mascarpone (o cutie, care va sa zica)
- 200 ml zeama-piure de zmeura
- 3 linguri (generoase!!!!) de miere. Daca aveti de unde alege, e preferabil una mai lichida.
- 100 ml smantana dulce
- 1 plic zahar vanilat
Metodologia este una ultra extra simpla. Zmeura se piseaza cu furculita pana la omogenizare si se trece prin sita.....ma rog, cat va tin rabdarile. Pe mine nu m-au prea tinut si a fost cam cu semincioare....dar n-a deranjat pe nimeni.
Se amesteca branza mascarpone cu zeama-piure de zmeura pana la omogenizare. Se adauga mierea si iar se omogenizeaza. Smantana se amesteca bine cu zaharul vanilat si se adauga amestecului de mascarpone-zmeura-miere. Se mai bate un pic cu mixerul sau cu blenderul dotat cu tel pana devine un pic spumos, dupa care se pune intr-o caserola care merge la congelator.
In pravalia in care am mancat eu cea mai buna inghetata din viata mea, undeva pe o straduta ingusta din Slatina, albanezul care din tata in fiu facea inghetata avea mare grija s-o omogenizeze periodic pentru a imprastia acele de gheata. Asa ca dupa ce am pus cutia in congelator, am tot amestecat in ea la 1-2 ore interval. Pentru ca alt loc in congelator nu am avut decat in raftul de sus, unde fundul cutiei a venit in contact direct cu stratul de gheata, toata trebsoara a iesit cam beton. Altfel, dupa ce am impartit-o in halci, dupa cum vazurati mai sus, si am decorat-o cu zmeuri proaspete, a fost super apreciata! Citez: buna rau, si unde mai pui ca e si sanatoasa. Ca e din fructe de casa!!!!!!!
Sa va fie de bine inghetata, Boieri Dumneavoastra!
muaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaaaaa! si am lesinat! :)))))))))))) cand mi-am revenit am zis: ultramegagenial, fac si io, fac si iooooooooooooo!
RăspundețiȘtergereValeu, sper ca nu te-ai lovit in cadere:)))))
Ștergere