FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

miercuri, 28 decembrie 2011

Morcovi picanti glazurati

Am facut morcovii astia pentru pranzul de Craciun, meniul fiind unul .... inspirational. Am pornit cu niste idei si am sfarsit prin a pune pe masa niste preparate destul de diferite de ceea ce intentionam initial. 
Reteta am gasit-o in ultimul numar al revistei Good Food....de fapt corect ar fi sa spun in cel mai recent numar al revistei Good Food....intotdeauna mi s-a parut fatidica exprimarea asta cu "ultimul numar". Nu e ultimul sau cel putin eu nu asta le doresc celor care scot revista, ci este cel mai recent, sa ne intelegem, da? 

No, cum ziceam, am gasit reteta in revista dar nu m-am putut abtine sa nu umblu la ingrediente. Reteta era fara nuante picante dar eu stiam foarte bine, din experienta, ca singura posibilitate ca familia sa-mi manance o garnitura dulce la friptura de porc este ca acea garnitura dulce sa fie, in acelasi timp, si picanta. Asa ca in momentul in care am adunat minunatele ingrediente in tigaie, m-am dezlantuit. 

Asadar, am folosit dupa cum urmeaza:
- 3-4 morcovi maricei, taiati bastonase - asa zicea reteta, asa am facut, presupun ca-s la fel de frumosi, destepti si gustosi si daca-s taiati felii mai groase.
- 3-4 linguri gem de caise - l-am ales pentru ca este dulce acrisor
- 2 linguri gem de coacaze negre - l-am ales pentru ca-mi statea in cale in frigider. Si pentru ca m-am gandit ca va da culoare.
- 3-4 linguri de apa fierbinte
- unt cat o nuca. Mica, o nuca mica. Daca aveti meseni cu probleme de stomac, ficat, bila (fiere, domne, nu cap) as recomanda folosirea uleiului de masline. Eu data viitoare asa voi face.
- 1 lingurita boia iute
- un praf de sare
- patrunjel verde tocat pentru servit

Ei, trebuie sa va spun ca greutatea e pana tai morcovii si cazezi toate cele de mai sus in tigaie.


  Dupa aceea, tot ce-aveti de facut este sa-i lasati in pace, cu capacul pus, pe foc mediu, vreo 20-25 minute, pana sosul scade si se transforma intr-o glazura lipicioasa, iar morcovii sunt patrunsi. 


Serviti-i fierbinti, langa o friptura de porc (impanata, am avut noi), cu mult patrunjel verde deasupra. 


Sunt dulci, picanti si oarecum originali langa carnea de porc. Foarte buni!

Sarbatori tihnite in continuare, Boieri Dumneavoastra! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...