FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

sâmbătă, 21 mai 2016

Pui pe sare cu garnitura de varza rosie




Astea au fost clasicisme, Boieri Dumneavoastra! Dupa o zi lunga la birou aveam chef de o cina mirositoare (adica sa umple casa de mirosuri bune si pofticioase) si usor de facut. Asa ca am apelat la domnul Puiu, pe care l-am
...ma scuzati, cracanat, pe un strate gros de 2 cm de sare grunjoasa. Presarat si frictionat cu boia afumata, cimbru si rozmarin pe deasupra. 

 Si lasat la cuptorul deja incins, la foc mic, mic, vreo 1 ora jumate, hai 2. Dar foc mic sa fie! Si cam asa arata la final:


Intre timp, nu stam degeaba. Facem sosuri. Sosul nr 1, in ceasca galbena, e din 2-3 capatani de usturoi, o mana de frunze proaspete de la busuiocul din pervaz, niscai sare, cateva linguri de ulei de masline si 3-4 rosii cherry. Blenderuit. Foarte bun. Sosul nr 2, cel din castronelul rosu, e de pimpese, si e obtinut din 1 lingura mare din sosul nr 1 amestecat cu 3-4 linguri de iaurt. Ca sa nu le usture pe Pimpese, ca-s delicate. Dar tot le-a usturat la limbutza, asa ca s-au saturat cu iaurt. Dar sa nu anticipam.....


Am facut si niscai varza rosie la tigaie, sa fie de garnitura. 2 verze rosii cat pumnul de om normal, tocate marunt, puse la tigaie cu 2-3 linguri de ulei de masline, un praf e sare si un pahar de apa calda, adaugat in 4-5 transe, de cate ori incepea varza sa sfaraie prea amenintator. Cam o ora dureaza procesul, pe la jumatea orei i-am adaugat niste seminte de chimen (cam o lingurita) si niscai otet balsamic, tot cam o lingurita. O farfurie cu o oarece pretentie de mizanplas arata asa:


Fiind farfuria mea, ea contine aripioare. Baietii au halit pieptul, si s-au plans ca e cam fad, dar asta nu i-a convins sa guste bucati mai suculente cum ar fi copanele, aripioarele sau spinarea de pui, Nu ca ar fi ajuns ei sa guste asa ceva, aia e rezervata cunoscatorilor, adica mie. Pimpesa s-a saturat pe furate, in stil propriu, adica dand tarcoale mesei si intreband, cu glas milog "ai os?". Moment in care primea cate un osicior cu ceva carnita pe el, il rodea constiincios cu 2-3 imbucaturi de sfecla rosie (caci da, pentru ea garnitura a fost sfecla) si incepea iar "ai os?". Fata lu' mama, nu se incurca ea cu carne macra,,,,,,,

Asta fuse cina de vineri seara, Boieri Dumneavoastra. SImplu si bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...