Este ultima descoperire in materie de deserturi. Am gasit reteta pe site-ul Monicai si de atunci tot fac incercari peste incercari. Este o reteta foarte simpla, foarte gustoasa, foarte iubita de Vizigot si, in plus fata de aceste avantaje, dupa inca 2 - 3 exersari, o poate face de unul singur.
Aveti nevoie de:
- fructe (asortate, as sugera eu, va detaliez imediat sorturile, regulile si combinatiile, concluzii trase, evident, din practica)
- 125 g faina
- 300 ml lapte
- 1 lingura de zahar
- 2 oua
- zahar vanilat
- un praf de sare
Metodologia e urmatoarea: se unge tava (preferabil o tava de tarta, teflonata) cu unt din belsug si se asaza fructele taiate. Peste ele, se toarna aluatul facut din restul de ingrediente ametite un pic, doar cat sa se omogenizeze, in mixer. Dar faceti treaba buna si cu un tel simplu. Sau cu una bucata copil pus sa bata ingredientele, adaugate pe rand, intr-o cana de plastic mai larga si mai inalta....nu de alta, dar dupa ce termina el de aruncat cu aluatul pe toti peretii, sa mai ramana si de copt :) .
Se pune tava in cuptorul incins in prealabil dar se coace la foc mediu spre mic. Nu stiu sa va spun timpul de coacere, dar undeva la 20 min as zice. Pana cand scobitoare iese cu fata curata si aluatul e usor rumenit pe margini, unde e in contact cu tava. Pudrati cu zahar pudra cat e calda si serviti, eventual cu niste frisca pe deasupra. Data viitoare cand fac, o voi combina cu 1-2 bile de inghetata, date prin fulgi de ciocolata.
Amu' nu va suparati ca n-am decat poza cu fructele. Produsul finit nu l-am pozat ca s-a terminat prea repede, iar celelalte combinatii incercate nu erau fotogenice. Dar revin si completez cat de curand.
Sfatul meu este sa nu va speriati ca o tava intreaga se mananca la o singura cina, ci sa va mobilizati sa mai faceti!
Despre combinatia de fructe. Cu ajutorul Vizigotului, care se ocupa de taiat fructele, am facut mai multe combinatii pe care vi le povestesc in cele ce urmeaza:
- mandarine, kiwi, banana, caise din compot - cam prea multe, nu s-au combinat prea ok gusturile, caisele au fost prea acre iar banana si kiwi nu s-au comportat ok la copt, plus ca au zemuit si au inmuiat aluatul.
- pere, ananas si visine congelate - ratare totala, visinele fura prea acre. De fapt nu totala, ca Vizigotul a papat pudrat cu zahar, dar lui ii plac visinele acre in general......
- pere, ananas si capsuni: master piece, se combina cel mai bine ca-s toate fructe dulci si nici nu zemuie aluatul. Recomand!
- ananas si mango - merge, dar mango sa nu fie extracopt ca se inmoaie prea rau. Dar tot la combinatia cu capsuni ma intorc :)
O prajitura grozava, mai ales acum ca vina vara si timpul de bucatareli se reduce din cauza caldurii.
Va doresc sa va miroasa in casa a prajituri, Boieri Dumneavoastra!
Aveti nevoie de:
- fructe (asortate, as sugera eu, va detaliez imediat sorturile, regulile si combinatiile, concluzii trase, evident, din practica)
- 125 g faina
- 300 ml lapte
- 1 lingura de zahar
- 2 oua
- zahar vanilat
- un praf de sare
Metodologia e urmatoarea: se unge tava (preferabil o tava de tarta, teflonata) cu unt din belsug si se asaza fructele taiate. Peste ele, se toarna aluatul facut din restul de ingrediente ametite un pic, doar cat sa se omogenizeze, in mixer. Dar faceti treaba buna si cu un tel simplu. Sau cu una bucata copil pus sa bata ingredientele, adaugate pe rand, intr-o cana de plastic mai larga si mai inalta....nu de alta, dar dupa ce termina el de aruncat cu aluatul pe toti peretii, sa mai ramana si de copt :) .
Se pune tava in cuptorul incins in prealabil dar se coace la foc mediu spre mic. Nu stiu sa va spun timpul de coacere, dar undeva la 20 min as zice. Pana cand scobitoare iese cu fata curata si aluatul e usor rumenit pe margini, unde e in contact cu tava. Pudrati cu zahar pudra cat e calda si serviti, eventual cu niste frisca pe deasupra. Data viitoare cand fac, o voi combina cu 1-2 bile de inghetata, date prin fulgi de ciocolata.
Amu' nu va suparati ca n-am decat poza cu fructele. Produsul finit nu l-am pozat ca s-a terminat prea repede, iar celelalte combinatii incercate nu erau fotogenice. Dar revin si completez cat de curand.
Sfatul meu este sa nu va speriati ca o tava intreaga se mananca la o singura cina, ci sa va mobilizati sa mai faceti!
Despre combinatia de fructe. Cu ajutorul Vizigotului, care se ocupa de taiat fructele, am facut mai multe combinatii pe care vi le povestesc in cele ce urmeaza:
- mandarine, kiwi, banana, caise din compot - cam prea multe, nu s-au combinat prea ok gusturile, caisele au fost prea acre iar banana si kiwi nu s-au comportat ok la copt, plus ca au zemuit si au inmuiat aluatul.
- pere, ananas si visine congelate - ratare totala, visinele fura prea acre. De fapt nu totala, ca Vizigotul a papat pudrat cu zahar, dar lui ii plac visinele acre in general......
- pere, ananas si capsuni: master piece, se combina cel mai bine ca-s toate fructe dulci si nici nu zemuie aluatul. Recomand!
- ananas si mango - merge, dar mango sa nu fie extracopt ca se inmoaie prea rau. Dar tot la combinatia cu capsuni ma intorc :)
O prajitura grozava, mai ales acum ca vina vara si timpul de bucatareli se reduce din cauza caldurii.
Va doresc sa va miroasa in casa a prajituri, Boieri Dumneavoastra!
Mah , m-ai convins...am sa incerc si eu , daca nu uit...As incerca pere , mere si mai vad eu... :)))
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine!
Mere nu m-am indemnat sa pun ca mi se par cam ....buretoase ...pt o asemenea prajitura..
RăspundețiȘtergereDa incercam. Oricum, astept impresii dupa ce executi!
Cu cirese, cu cirese!! spuse toata galeria
RăspundețiȘtergereSi sa stii ca venim si noi (toti care om fi pe-acasa)
Cu cirese va fi....de indata ce dau de cirese...ca deocamdata nu au aparut prin piete. Abia le astep !
RăspundețiȘtergere(si chiar v-astept ca poate mai comunizam si noi un parc, o rola, ceva, cu copchiii astia ;) )
De acord cu rolele, ca mai am un genunchi de sacrificat, fara vanatai.
RăspundețiȘtergereCu ciresele nu mai sunt de acord ca am cautat eu si sunt, pe tarabele de la Obor, la un pret nesimtit: 30 lei/kila!!!!! Sa le manance ei ca eu mai pot astepta pana se fac 3 lei.
Chiar ca!
RăspundețiȘtergere