FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

duminică, 10 aprilie 2011

Asteptand-o pe Lasagna ..... :)

Dupa cum povesteam, in vederea unei lasagna in seara asta la cina, am fabricat un sos de carne tocata. Care poate fi la fel de util si peste un pumn de paste fierte al dente, si langa un orez....si pe un blat de pizza, cu cateva topinguri asortate si....ce va mai trece prin cap.
Ingredientele ar fi cam asa:
- 500 gr carne tocata mixta (porc cu vita)
- 500 ml suc de rosii
- 300 ml supa clara sau apa fierbinte
- 3 cepe mari
- vreo 5-6 catei de usturoi, dupa cum va lasa inima
- un morcov maricel
- oregano, busuioc
- un praf de zahar brun
- jumatete de pahar de vin alb sau bere
- sare, piper proaspat macinat
- 3 linguri generoase de ulei de masline

Tehnologia e destul de simpla: ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se pun la calit in uleiul de masline incins. Dupa ce devin usor translucide, se adauga carnea tocata si se caleste pana se albeste toata si se desface in bucatele mici micute. Se toarna apoi vinul alb (sau berea) si imediat dupa aceea busuiocul, oregano, sarea, piperul, zaharul, sucul de rosii si, daca este nevoie, si un pic din supa/apa fierbinte.

Se lasa la fiert domol, la foc mic, cu capac, aproape o ora, amestecand din cand in cand. Daca se ingroasa prea tare, se mai adauga cate un pic de supa/apa fierbinte. E important sa fiarba la foc mic sa se amestece frumos aromele.

Este un sos care merge tare bine in multe combinatii. La servit, in functie de combinatia aleasa, puteti adauga patrunjel/oregano/busuioc proaspat maruntit.

Pofta mare si we placut in continuare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...