V-am tot batut la cap cu buruienile cu care-mi alimentez familia de cand dadura firul ierbii. Azi (de fapt aseara) o salata de verziciuni. Salata de primavara:
Este, evident, simpla rau si rapida foarte. Aveti nevoie de:
- cate un pumn de: papadie, leurda, untisor, macris - alese, spalate, etc, trec peste detalii - taiate grosier
- 5-6 ridichi taiate in 4
- o legatura de ceapa verde, tocata maruntel
- un segment de praz de vreo 15 cm, taiat felii
- cateva rosii - optional (eu am avut vreo 5-6 cherry, ca daca nu lasa salata zeama nu e apreciata la maxim de Vizigot)
- jumatate de ardei rosu - tot asa, optional, pentru culoare, ca de gust nu prea e vorba, inca, pana nu dau alea din gradini.
- o legatura de marar verde, tocat marunt
Toate pricinile astea se amesteca bland intr-un castron, dupa care se adauga un dressing facut, clasic, din sare, piper (proaspat macinat), ulei de masline si otet balsamic, care ar trebui sa fie din cel dulce caramelizat ca face un contrast divin cu ierburile tonic-amare si ceapa moderat-agresiva.
Trec peste toate povestile despre cat de benefice-s buruienile astea (ca altfel nu le-am manca) si va spun doar atat: e o salata grozava primavara, cand natura revine la viata. Merge cu branzeturi, merge cu un gratar, merge singura cu ceva paine prajita.....merge cu orice. Incercati-o neaparat, Boieri Dumneavoastra! Si daca aveti, vorba ceea, posibilitatea, sa mereti personal la padure sa adunati macar papadia, untisorul si leurda, va asigura ca va avea un gust si mai bun.
Primavara frumoasa si zile senine, Boieri Dumneavoastra!
Este, evident, simpla rau si rapida foarte. Aveti nevoie de:
- cate un pumn de: papadie, leurda, untisor, macris - alese, spalate, etc, trec peste detalii - taiate grosier
- 5-6 ridichi taiate in 4
- o legatura de ceapa verde, tocata maruntel
- un segment de praz de vreo 15 cm, taiat felii
- cateva rosii - optional (eu am avut vreo 5-6 cherry, ca daca nu lasa salata zeama nu e apreciata la maxim de Vizigot)
- jumatate de ardei rosu - tot asa, optional, pentru culoare, ca de gust nu prea e vorba, inca, pana nu dau alea din gradini.
- o legatura de marar verde, tocat marunt
Toate pricinile astea se amesteca bland intr-un castron, dupa care se adauga un dressing facut, clasic, din sare, piper (proaspat macinat), ulei de masline si otet balsamic, care ar trebui sa fie din cel dulce caramelizat ca face un contrast divin cu ierburile tonic-amare si ceapa moderat-agresiva.
Trec peste toate povestile despre cat de benefice-s buruienile astea (ca altfel nu le-am manca) si va spun doar atat: e o salata grozava primavara, cand natura revine la viata. Merge cu branzeturi, merge cu un gratar, merge singura cu ceva paine prajita.....merge cu orice. Incercati-o neaparat, Boieri Dumneavoastra! Si daca aveti, vorba ceea, posibilitatea, sa mereti personal la padure sa adunati macar papadia, untisorul si leurda, va asigura ca va avea un gust si mai bun.
Primavara frumoasa si zile senine, Boieri Dumneavoastra!
Asa-i ca-i vremea salatelor? :)
RăspundețiȘtergereExact aceeasi denumire i-am dat si eu unei salate, dar am avut alte ingredinete.
Mie mi-au lipsit ridichiile, prazul (sau ceapa verde) deci salata ta e mai de primavara decat a mea :)
asa e, vremea lor e. Salata de-am povestit-o e, ca sa zic asa, varianta exhaustiva. In perioada asta eu tot fac salate cu ce gasesc prin frigider dintre cele enumerate, nu e intotdeauna in componenta asta.
ȘtergereDaca ar fi dupa mintea mea as manca numai salate. Papadie? Cand eram copii facea mama salata cu papadie. Sanatate curata salata ta.
RăspundețiȘtergereSa stii ca da! Foarte gustoasa si foarte detoxifianta.
ȘtergereWe frumos!