FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

vineri, 5 august 2016

Thassos ziua 5: ne-am gasit o noua plaja de sufletel, Arsanas



Cu intarziere, ce e drept, insa nu ma las si va povestesc tot si din Thassos. Dupa ziua 4 cea foarte plina, cu 2 plaje, fabrica de bijuterii si papa bun la Theologos, in ziua a 5-a am vrut sa ne intoarcem la Livadi, o plaja ce ne-a placut foarte mult anul trecut, situata dupa Manastirea Arhanghelul Mihai, cum vii dinspre Skala Potamias.



 Numai ca Livadi era neamenajat anul acesta, asa ca urmarind indicatoarele (pentru ambele se iese din sosea prin acelasi loc) am ajuns la Arsanas. Se ajunge greu la plaja fiindca de unde se lasa masinile mai e de coborat, pe poteca neamenajata si destul de abrupta, vreo 200 m (estimarea mea, nu-s buna la astfel de estimari, oricum in slapi si cu Pimpesa de mana mi s-a parut muuuult mai mult decat atat).
Dealtfel in prima faza, sedentari si invatati cu fundul in masina cum suntem, am dat sa renuntam la coborarea ce se anunta incomoda. Dupa care ne-am adunat curajul (si multele bagaje) si am pornit-o voiniceste. Si bine am facut!

Arsanas e o plaja destul de rustica. Sunt sezlonguri si umbrele din stuf iar pentru doritori se pot comanda si bauturi. In coasta muntelui e o gospodarie ce apartine celor care administreaza plaja, o familie cu 2 baieti din cate am inteles. Pustii fac si oficiul de chelneri, unul dintre ei rupe englezeste si preia comenzile pe care le ameteste cu o hotarare si o sinceritate iesite din comun. E atata de sigur pe el cand iti spune ca ce ti-a adus e ceea ce ai comandat ca incepi sa ai indoieli. Eu si prietena mea am comandat cate un expreso frape care era amar ca noaptea, l-am rugat sa mai aduca zahar si mi-a precizat ca "aha, you want more sugar". Inutil sa-i explic ca nu doresc more, doresc sa aiba, ca n-avea. Neaaah, el era sigur ca it was sugar. You want more sugar. Si dupa aia ne-a adus un singur pliculet. Ca vorbise doar cu mine. Si nu i-am precizat ca e valabil si pentru celalalt frape. Si, pana la urma, la ce-mi trebuie frape pe plaja????
Nici macar nu m-am enervat, faza a fost pitoreasca pana la urma si cat am stat pe plaja le-am urmarit activitatea si alergatura pe scari spre si dinspre casa pentru a servi turistii. Sincera sa fiu, daca aveam de urcat scarile alea pentru fiecare client in parte, si eu as fi incercat sa te conving ca ce-ai primit e ce-ai cerut :)))



In schimb plaja face toti banii. Are si nisip, dupa cum se vede in poza, are si pietre si apa curata. Nu se adanceste foarte repede, dar nici mica pana la linia orizontului nu e. Copiii mai mici s-au jucat in nisip si s-au balacit in apa mica, copiii mai mari si adultii cazuti in mintea copiilor au facut snorkeling incolo spre larg, au filmat pestii si s-au entuziasmat corespunzator. Era liniste, un vanticel amabil cat sa nu suferim de caldura si apa lina si fara valuri. Pe scurt, un locsor tare tihnit.




Spre pranz s-a aglomerat fiindca au inceput sa vina barci si vaporase cu turisti, aflati care in croaziera care in turul insulei.

Am petrecut o dimineata frumoasa acolo si, cand unii mai mici au inceput sa se vaite care de foame, care de somn iar caldura si soarele au devenit mai greu de suportat ne-am adunat curajul si fortele si am pornit in sus pe carare spre masini.

Seara am petrecut-o loco, baie prelungita in fata hotelului si ulitei noastre, pana a venit umbra muntilor peste noi.

Deja visez la urmatoarea vacanta la mare.....Vara racoroasa va doresc, Boieri Dumneavoastra!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...