Mai tineti minte melodia aia din vremea ceausista, Angela Similea cred ca o canta, "Le-ai lasat in parasire/Ca pe-o soapta de iubire"? Cam asa si eu cu blogul asta.....da' sa va zic ce caut p-aci.
M-am apucat sa fac gogosi. Cam a treia oara in viata mea de gospodina. Nu ma indemn sa fac deoarece 1) le face bunica-sa cam de cate ori se vad si 2) mi-e urat de prajeala ca de alta aia, insa fiindca de-o perioada incoace, ati ghicit, ne vedem rar cu bunicii, am zis sa fac un sacrificiu pentru bietii copilasi galbeni de grasi.... Si da, a avut un rol si faptul ca nu mai aveam idei ce dulce sa fac....
Deci sa va zic, reteta apartine bunicii vizigotesti, stiu ca e la mare moda sa prezinti retete din buni strabuni dar asta chiar e de la Buni.
Avem nevoie de:
- 2 oua
- apx 20g drojdie
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 3 linguri de zahar
- 0.5 l lapte
- zahar vanilat sau esenta vanilie
- 1 praf de sare
- 4 linguri de ulei
- apx 1 kg de faina
- ulei cat stiti ca trebuie in tigaie pentru prajit (si aici nu dau cantitati ca fiecare stie cat de tare ii place sa se chinuie si-n ce tigaie va praji minunile, oricum ideea e sa fie stratul de ulei de apx 2 degete, sa aibe "gongosile" loc sa se infurie.
Metodologia, asa cum v-am obisnuit,e simpla. Se amesteca toate cele pana la omogenizare (eu am framantat in masina de paine) si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul. Apoi se intinde o foaie de apx jumatate de cm si se taie gogosile cu un pahar. Noi am folosit un pahar cu diametrul de vreo 5 cm si ne-au iesit 123 bucati gogosi plus inevitabilele scalambaituri mesterite de fiica din aluatul ala dantelat ramas la final pe care nu mai avea niciuna dintre noi chef sa il omogenizeze si intinda IAR.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu