Ieri am bucatarit sa am pe 2-3 zile: ciorba de cartofi cu afumatura, mancare de pastai cu carne de porc, sarmale in foi de vitza, clatite si tiramisu. Dar fiindca mi-au ramas niste pulpe de pui (de fapt 2 pulpe superioare si o jumatate de piept de pui dez-osat dez-pielitat) trecute pe lista de ingrediente si ne-folosite in final, am dosit frumos prin frigider tot ce-am gatit ieri, cu speranta ca mi-ajunge macar pana pe miercuri si am pus, pt pranzul de astazi, de-o friptura lenesha.
Reteta pentru cea mai simpla friptura de pui e cam asa:
- carne de pui - atatea bucati cat numarul mancaciosilor, evident, dupa preferinte. In cazul nostru au fost cele doua pulpe superioare pt mine si Vizigot, si jumatatea de piept de pui fara os fara piele pt Tati.
- 2-3 linguri de ulei
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2-3 rosii cherry (de decor si façon)
- o capatana de usturoi
- condimente: sare, piper, cimbru
- un paharel de bere/vin alb/tzuica
- 1 leg de marar sau patrunjel, proaspat
Intr-o tava in care sa intre toate cele intr-un singur strat, se asaza una dupa alta (de fapt una langa alta) carnea de pui, cartofii taiati in sferturi pe lung, morcovii felii groase de 3 degete, ceapa taiata in sferturi, usturoiul feliute. Se pudreaza cu sare, piper, cimbru, se adauga uleiul si alcoolul, si apoi apa fierbinte pana aproape sa acopere toate cele. Deasupra se pun rosiile taiate in jumatati. Se da la cuptor, la foc potrivit, pana scade zeama si devine sos iar carnea este facuta. Nu se supravegheaza, nu se intoarce, nu se streseaza gospodina. ;)
La final - la servire adica - se adauga ceva marar sau patrunjel verde, tocat marunt, deasupra.
Gata!
Pofta mare!
Reteta pentru cea mai simpla friptura de pui e cam asa:
- carne de pui - atatea bucati cat numarul mancaciosilor, evident, dupa preferinte. In cazul nostru au fost cele doua pulpe superioare pt mine si Vizigot, si jumatatea de piept de pui fara os fara piele pt Tati.
- 2-3 linguri de ulei
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2-3 rosii cherry (de decor si façon)
- o capatana de usturoi
- condimente: sare, piper, cimbru
- un paharel de bere/vin alb/tzuica
- 1 leg de marar sau patrunjel, proaspat
Intr-o tava in care sa intre toate cele intr-un singur strat, se asaza una dupa alta (de fapt una langa alta) carnea de pui, cartofii taiati in sferturi pe lung, morcovii felii groase de 3 degete, ceapa taiata in sferturi, usturoiul feliute. Se pudreaza cu sare, piper, cimbru, se adauga uleiul si alcoolul, si apoi apa fierbinte pana aproape sa acopere toate cele. Deasupra se pun rosiile taiate in jumatati. Se da la cuptor, la foc potrivit, pana scade zeama si devine sos iar carnea este facuta. Nu se supravegheaza, nu se intoarce, nu se streseaza gospodina. ;)
La final - la servire adica - se adauga ceva marar sau patrunjel verde, tocat marunt, deasupra.
Gata!
Pofta mare!
nu te supara dar limba ta romana lasa mult de dorit! mai ai de lucrat pe ici pe colo nu doar la cratita!!
RăspundețiȘtergereNu ma supar. Da'nu prea inteleg cine te obliga sa citesti un blog care nu-ti place.
RăspundețiȘtergereiarasi o capatana de usturoi? sunteti omul de tinichea din vestita poveste? (pemtru conformitate "Vrajitorul din Oz", ca sa nu ma trimita la cratita dl./dna. anonim/a de mai inainte. si, daca tot l-am amintit/am amintit-o, constat ca, intr-adevar, ti-a scapat o virgula. mare, mare, mare greseala!! bataie, bataie!!)
RăspundețiȘtergereMona, se poate? Pt tine, dam derogare: se scoate, asadar, din reteta, dupa pofte si dorinte, usturoiul.
RăspundețiȘtergereDa' virgula...ea....virgula, unde e?
Dar de ce sa scoateti ursturoiul ?????? mai repede adaugam inca o capatzana, sau poate doua.
RăspundețiȘtergerePai am zis ca se scoate dupa pofte si dorinte, nu obligatoriu. Si eu zic ca mai bine mai adaugam :))
ȘtergereDragii mei mie mi se pare perfecta!Si reteta si ortografia! :)
RăspundețiȘtergereMultam fain de apreciere! Reteta o merita, ortografia nu pretind ca e perfecta, da' nici asa critici mari nu merita :))
Ștergere