FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

miercuri, 22 februarie 2012

Fursecuri ciocolatite. Sau ciocolungite, dupa caz :)


Am gasit reteta asta pe blogul Mihaelei , un blog de unde am avut intotdeauna de invatat si de inspirat in materie de aluaturi (aspect in care nu prea excelez, desi mi-as dori). Fursecurile astea sunt foarte simple, foarte rapide si, fiind pline de ciocolata, foarte...antidepresive :). Merg dimineata la cafea/ceai si, ceea ce este mai important, merg in pachetel la scoala. A, si cel mai cel in ordinea importantei: le poate face fi-miu aproape in totalitate singur, ceea ce inseamna ca dupa aia are o datorie de onoare sa le si manance. O gramada de avantaje. Reteta mea nu e total identica celei prezentate de Mihaela, fiindca am aproximat cantitatile pe ici pe colo...
Metodologia este ultra simpla. Aveti nevoie de:
- 250 g faina
- 2 linguri cacao - optional. Asta inseamna ca am facut si fara cacao si au iesit tigrati, patati cu stropii de ciocolata. F buni.
- 60 g unt topit si racit
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- cam 50 g ciocolata maruntita grosier. Zic "cam" fiindca asta depinde de starea de spirit a bucatarului. Eu am pus de departe mai mult de 50 g :)

Si dupa aia e si mai simplu: se amesteca bine toate, mai putin ciocolata, pana se obtine un aluat destul de tare si uscat. E un pic de munca, dar abia are copilul pofta de somn dupa aia (caci am clarificat, nu-i asa, ca reteta asta o face fi-miu). Dupa aia se adauga si ciocolata si se mai ia la munca o tura. Puteti sa adaugati ciocolata de la inceput insa in procesul framantarii se cam topeste si mie, una, imi place sa ramana bucati de cioco prin fursec.

Din pasta obtinuta se modeleaza bile - noi am facut si mai mari si mai mici - care apoi se aplatizeaza ca niste chiftele si se pun la copt, in cuptorul deja incalzit, pe hartie de copt, cam 12 minute. Cuptorul meu e naravas si le cam arde la fund, dar tot frumoase sunt.


Nu va infigeti sa le gustati cat sunt fierbinti ca ciocolata arde destul de rau.

Cum ziceam, bune de pachetel. Bune de cafeluta. Bune de iaurt. Bune de orice.

Zi frumoasa, Boieri Dumneavoastra!







4 comentarii:

  1. Excelente!Noroc ca mi-ai spus sa nu ma infing cat sunt fierbinti ca nu mai gaseai niciun fursec.Bune,bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceva in genul am vazut la tv insa erau si cu alune inauntru.
    Le voi face si eu candva,cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai da, cred ca ar merge si alune sau migdale. De incercat :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...