FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

marți, 24 aprilie 2012

Cutiuta se intoarce :)

Odata cu intoarcerea elevilor pe bancile scolii (phuai ce exprimare de lang-de-boa am....) s-a intors cu staruinta si datornicia cutiutei in constiinta mea de mama. Care nu reusesc sa ma conving sa trimit plodul la scoala cu  bani de buzunar sa-si ia ce-o fi de la butic. Si nici nu am sa ma conving prea curand.

Asa ca abia intorsi din vacanta, cu balconul plin de verdeturi pt salata, aduse de la Buzau, cu ghiveci de busuioc gata plantat, capatat cu fericire de la Bunica, am re-intrat in ritm. Despre ieri nu va mai povestesc, ca fuse cam in graba, dar in dimi asta m-am dat in talente si Vizigotul a primit dupa cum urmeaza:

Sandvisul  (2 bucati)  a fost alcatuit din felii de paine alba unsa cu crema de urda (urda+marar verde + ridichi tocate maruntel+sare+piper+o lingura de smantana), si printre dansele felii subtiri subtirele de praz, fasii de piept de pui inabusit la tigaie (un rest din friptura de aseara, nu ma apuc sa inabus galinacee dimineata la prima ora) si frunze verzi de busuioc.

La desert, jumatate de ananas-baby (am gasit in Real niste chestii mici cat pumnul Vizigotului, dar dulci si parfumate de nu se poate) taiat cubulete, amestecat cu frunze, ati ghicit, de busuioc, rupte bucati si o lingurita rasa de zahar brun, sa dea ceva zemuiala. As fi pus miere dar nu era pe stoc. De fapt in loc de busuioc voiam sa pun menta verde, dar ramasesera frunze din cele rupte pt sandvis si era sefu cu ochii pe mine sa nu prapadesc verzitura :)). Dar daca se declara ca i-a placut, mai efectuam si-n alte variante. Cred ca ar merge si neste cioco rasa pe deasupra, pentru atractivitate....Mda, dupa cum se vede idei am, pacat ca ma potopesc, cum zice englezu', a little too late....Chestia asta am pus-o intr-o cutiuta mai mica, insotita de lingurita de plastic, in cutiuta mai mare, care adaposteste si sandvisurile.

Si daca dovedeste toate astea, pentru tenis are si un mar bot de iepure, ca mi-s cu capul in nori si am uitat sa pun doua, sa fie si pentru prietena lui....Bravo mie...trebe sa atrag atentia Bunicului plimbaret de Vizigot pe ziua de azi sa mai furnizeze unul, ca-mi dau foc la valiza cu plodu, vai si-amar de sufletul meu......

Cam atat despre cutiuta de azi, Boieri Dumneavoastra. Pentru maine m-as incumeta de un pate de casa, facut din ficat de pui si legume diverse....sa vad ce chef mai am pana diseara.

A, cica azi se aniverseaza fermoarul. Adica inventatorul lui. De fapt 132 de ani de la nasterea Boierului respectiv. Mare boier, mare caracter, trebe sa recunoasteti...care n-are pe domnia sa macar un fermoar in clipa asta? Google a facut o chestie draguta cu prilejul ocaziei, intrat sa vedeti, mie mi-a placut.

Zi frumoasa, Boieri Dumneavoastra, si spor la treaba pe sapt asta. Ca vorba ceea, mult a fost, destul mai e!





5 comentarii:

  1. :-) Faina cutiuta voastra! Vreau sa scrii si impresiile Vizigotului dupa ce vine de la scoala.
    Mi-ar place si mie sa punem o cutiuta in ghiozdan cu astfel de bunatati...
    Am sa-i propun scolarelului.

    Cat despre google, super fain, mersi ca mi-ai spus, eu vazusem fermoarul si nu intelegeam de ce.

    O zi frumoasa sa aveti! Numai bine!
    (as vrea sa scrii si despre pate. Poate ma bag si eu sa incerc pentru prunci.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ana, merci de idee, am sa incerc sa mentionez si impresiile, atunci cand sunt notabile, ca-n general se merge pe principiul ca daca nu are nika de comentat totul a fost ok.
    Zi frumoasa iti doresc si sper sa revin cu pate-ul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Daaa, abia astept sa vad cum i-a placut, ca la pranz, cand l-am mutat scoala-after, am uitat sa-l intreb. Dar vad eu situatia reziduurilor din ghiozdan cand ajunge acasa ...

      Ștergere
  4. Norocos vizigotul tau cu o asa mamica :)
    Sa ii puna ea zi de zi la scoala papica buna si sanatoasa :)
    Mi-ar fi placut tare sa sau si eu peste un baby-ananas.
    As fi cumparat cu drag :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...