FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

marți, 22 mai 2012

Cutiuta cu surprize :)

Ce va prezint azi e rezultatul conlucrarii de idei mama-fiu. Zilele trecute, nu mai stiu cum si de ce, se trezeste Vizigotul ca-mi da sugestii subtile: auzi, dar stii ca ai bete de frigaruie in dulap?
Asa, si? ii raspund eu usor iritata, ca recunosc cinstit ca nu-mi place sa fac frigarui decat la gratar adevarat.
Pai, zice tot el, ma gandeam si eu asa, nu le folosesti la nimic? La pachetelul meu, de exemplu.

No, a zis-o si-a fugit la ale lui. Am notat ideea in minte si mi-am vazut de ale mele.

O alta problema generatoare de progres este aceea ca, de vreo 2 saptamani, cupilu'meu cam ignora cutiuta (nu total, dar nici nu o devoreaza cum ar trebui) fiindca...fiiiiiiiiiindca...findca se satura cu cornul. Care corn e paine goala. Laptele nu-l bea. Da' cornul, se pare, e tare bun. Si nu c-as avea vreo intentie sa minimalizez aceasta masura de protectie sociala si anume programul laptele si cornul, insa nici sa-mi vina acasa cu sandvisul ne-atins in timp ce s-a saturat cu paine goala nu-mi prea cade bine. Daaaar, ca sotie si mama responsabila, vorba reclamei (care reclama, ia sa va vad, care ghiceste???) nici nu i-am zis explicit sa ignore cornul si sa pape pachetul.

Asa ca situatii disperate cer masuri (nu, nu disperate) creative. Azi dimineata am creat dupa cum urmeaza (poza nu e prea fericita, dar n-am avut vreme sa pozez mizanplasu in farfurie alba si dupa aia sa-l pun la cutie, asa ca scuzati albastrul infinit de zgarietor la ochi):


Frigarui reci, le zice (aiurea, le zice cum doriti Domniile Voastre). Am insirat pe bete ardei gras rosu, ceapa verde, castravete, cascaval, piept de pui la gratar ramas de la o friptura, in alternanta vegetal-animal-vegetal-animal, cum mi-a venit la mana. Am pudrat generos cu sare si piper proaspat macinat (ca pieptul cela de pui era cam uscacios) si am alaturat 2 papusoaie de salata verde, c-al meu Vizigot paste salata simpla cu sare fara probleme. Ba chiar mai cu spor decat daca ar fi pusa ea, salata, intr-o salata.
Fara paine, dar cu instructiuni cat de cat clare sa combine ce-are in cutie cu celebru' cornu'. Si iarasi vorba cantecului sa vedem-sa vedem-ce-o sa iaaaaasa.

Desert 2 ciocolatici mici de la kinder. De mar am uitat, ceea ce inseamna ca ma fac de-o bombaneala cand s-o intoarce de la tenis. C-asa-i in tenis.

Gata. Zi frumoasa, Boieri Dumneavoastra! 

3 comentarii:

  1. hihi, nici nu ai idee cat imi plac mie pozele tale, fara farfastacuri Ș) stai sa vina compu de la reparat, sa le vezi pe ale mele, razi de mori, ca am dat si cu aparatul asta in balta.

    pot sa le dau jos si pe notebook, dar ma chiombesc ca mata in calendar, ca e mic rau, poate totusi mi-l dovedesc meseriasii pe ala baban.

    io raportez, sa traiti, azi amestec de sarmale (varza, vita de vie, bio din geam, ardei umplut, la gramada)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mey doamna, io de pe notebook prestez tot ce prestez, sa stii. Hai nu te mai da gingasa, e mai greu in primele zile, dupa aia incepe sa-ti placa sa te uiti ca prizonieru' pe fereastra mica sa vezi peisaju' mare :)).

    Io tot sarmale prestez, dar ale mele-s facute de bunica Vizogotului si plimbate de la Buzau pana aici, na!

    RăspundețiȘtergere
  3. daca baietii care repara mastodontul o dovedesc (e ceva buba auci) mai am vreme o zi, daca nu, ce sa fac, cu bucu la zi. dar e nasol ca am hardul cu toate pozele pe mastodont si vreau sa vedeti catzaua si potolșul, asa, nasol pozate, in actiune ... deci mai rabd o zi. maxim doua, ca pe urma ma enervez.

    stai sa vezi ce sarme a la lene prestez eu, genȘ tu cureti ceapa., tu tai frunze de vie, tu aranjezi foile. si tot urate mi-au iesit. e, sa fim noi sanatosi.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...