FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

duminică, 27 mai 2012

Gustare smechera si alte distractii de we

De joi suntem blocati in casa de o gripa-amigdalita virala-rubeola. Asta inseamna ca inca nu ne-am lamurit ce are. Pentru primele doua pledeaza faptul ca si Vizigotu al batran mi-a facut ieri febra si toate talentele aferente unei gripe, dar i-a trecut destul de repede. Pentru cea de-a treia pledeaza, la fiul,  nu la ta-su, ca sper sa nu fiu ATAT de pacatoasa incat sa ingrijesc si un adult cu boala eruptiva, pledeaza, zic, iritatia punctiforma a pielii aparuta azi dimineata. Un copil mi-ajunge, oricum as ingriji 10 copii in schimbul unui singur adult cu gripa....
Revenind: deci de de vara, Boieri Dumneavoastra, si gripa si ce-or mai fi avand ei, baietii mei, in mare mila lor...baieti buni, dealtfel, ca le-a scazut repede febra. Mofturile si nazurile si obraznicia au crescut exponential, dar cine mai sta sa se mai uite.

No, si de-atata plictiseala - nu conteaza ca eu am facut ieri 2 ciorbe si 2 deserturi, iar pt felu 2 am reziduale prin frigider de traieste un batalion 3 zile numa in chiolhanuri - s-au gandit ei, baietii mei ca vor paste. Dar nu asa, oricum....Mai intai au gandit separat, ala micu s-a gandit la pizza si ala mare s-a gandit la ale lui. Dupa ce m-am dus in bucatarie sa pun de aluat, vine ta-su si scoate la iveala argumentul forte: masina de facut paste! Ei dar ce, n-a uitat fi-su de pizza instant?

Si uite asa m-am pricopsit, pe langa 2 bolnavi si o casa vraiste, si cu o bucatarie devastata si plina de faina :))))) Ei, lasa, noi sa fim sanatosi!

Reteta de paste e simpla si magistrala. Deci, hai, sa fim exemplari: paste de casa. 
Pentru o portie, aveti nevoie de:
- 125 gr faina
- 1 ou
Se amesteca faina cu oul ..... imi pare rau, nu ma pot abtine, p-asta trebe sa v-o povestesc....vaiiiii....or sa ma injure, ta-su acum si fi-su cand s-o prinde cum e cu internetu....dar nu ma pot abtine...destul ca ma abtin sa pun poze cu ei doi facand paste.....Deci: citeau ei reteta de paste din cartea masinii si zicea acolo ca trebe ca oul sa nu fie de la frigider.
Cu mintea lor de barbati, se intreaba: da de unde sa fie? Le explic ca asta inseamna ca nu tre sa fie rece. Ta-su (ca el e capu rautatilor) zice: da'ce , tre sa-l incalzesc? Ce sa fac, sa-l bag in fund?

La care fi-su, nici una nici doua, ia un ou si si-l baga in fund!!!! Il tinea, ma scuzati, na, n-am alt cuvant, intre buci!!!! Pe cuvant! Am zis ca lesin de ras. Ca facea asta cu pantalonii pe el, sa ne intelegem! Fac o paranteza si mentionez ca asta e un exemplu clar despre cum trebuie sa te porti cu copiii: ai grija ce zici, ca ei inteleg EXACT ce zici, sa fie clar!
No, si lesinam noi de ras, ne revenim la atitudinea normala si explicam copilului ca nu trebuia s-o ia chiar ca atare, il cert pe ta-su ca a vorbit urat, se abtine ta-su de ras si recunoaste, ca un parinte responsabil, ca e urat ce-a zis etc etc....dar fi-su lesinat si el de ras, mai face odata, scapa oul pe jos, ala se sparge pe gresie, eu intru in criza...ce sa mai....circ cu acte. Oameni bolnavi! Si nu la gripa sau rubeola ma refer, stiti Domniile Voastre ce voi a zice....

Bun, revenim. Baietii mei faceau paste. Se amesteca, cum ziceam, faina cu oul, daca e prea fainoasa problema se mai adauga ceva apa. Eu - adica ei, vai de mine, ce era sa zic - au adaugat la 3 oua si 375 gr de faina cam 3 linguri de apa. Se munceste la aluatul ala cam juma de ora.

Se trece apoi prin masina de facut paste si se lasa la uscat. Cat? Cat va ia sa va prindeti ce vreti sa gatit, ca noi inca nu ne-am decis. Asa ca am trimis unu din baieti la Mega sa faca ceva cumparaturi - ghici care - si eu ma dau pe net dupa surse de inspiratie. Revenim!


4 comentarii:

  1. Mie imi place ca va distrati ,nu va plictisiti si ca faceti diverse lucruri impreuna.Bravo voua '' copii'!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, da! Nici pic de plictiseala in bucataria mea. Dupa cum vezi, intre timp au mai facut o tura.

      Ștergere
  2. Insanatosire grabnica!
    Pup si dupa-amiaza cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim! Deja e mai bine, se pare ca e o forma usoara. Saptamana frumoasa!

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...