FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

duminică, 11 noiembrie 2012

douazecisinouashpe'

Azi implinesc o frumoasa varsta de, ca sa parafrazez un foarte drag Boier, douazecisinouashpe ani. Adica am de doua ori niste varste frumoase. La 19-20 de ani habar n'aveam ce e pe lume dar imi imaginam ca, orice ar fi, tot ce e pe lume e la cheremul meu. Acum am avantajul de a sti ca, intr-adevar, sunt multe pe lume, insa nu-s toate la cheremul meu, iar avantajul cel mare este, de fapt, acela ca stiu ca nici nu-mi trebe sa fie la cheremul meu.

De unde-o veni, Boieri Dumneavoastra, expresia asta, ca esti la cheremul meu? Ce e aia cherem?

... nu conteaza. Chiar nu conteaza, nu v-apucati sa-mi explicati.

No, si stateam si ma gandeam.....ca doar stiti ca, odata cu varsta, vin si gandurile de intelepciune....si-am realizat ca dincolo de toate binecuvantarile de care am parte pana acum (si sper sa mi le pastrez, cum zice francezul, pour toujours, si je m'en fishe daca am scris gresit), adica o familie minunata, si la nivel zero (adica Vizigotul si tat-su) si la nivelul urmator (adica doua perechi de parinti si o suma bunicica de frati, veri, cumnati, bunici, si-o suma de prieteni dragi, tine-mi-i Dzeu sanatosi pe toti) .... dincolo de toti dragii din viata mea, cum ziceam, am si marele noroc ca n-am vreo criza a varstei si-am inteles la timp o alta lege a naturii, pe langa cea a compensatiei, de care-i ziceam Anei, draga de ea, mai deunazi....am inteles, cum ziceam, si chestia ca toate-s relative.

Cand eram de varsta lu' fi-miu, mi se parea ca aia de clasa a cincea-s zei pe pamant si abia asteptam sa ajung ca ei. Cand am ajuns pe la 13-14 ani, mi se parea o viata de om pana la terminarea liceului. Am terminat liceul, am intrat la facultate si credeam ca viata omului se petrece pana spre 40 de ani, dupa aia urmeaza batranetea, Am intemeiat o casnicie, ne-am mutat in casa noastra, am fost binecuvantati cu un copil si totul s-a schimbat, toate au capatat un sens, deci.......acum cred ca ceea ce-am trait pana acum e doar un prolog pentru ce urmeaza. Altfel spus, pana acum am adunat suficienta minte si cumpatare si .... the best is yet to come !!! Sau, cum ar spun nu stiu cine (zau daca stiu cine) fiecare are varsta pe care o merita. Altfel spus, nu fac pledoaria resemnarii insa cred ca trebuie sa-ti accepti varsta  si sa adaptezi lista personala cu dorinte, nazuinte si ... staruinte. Asta nu inseamna resemnare. Inseamna sa-ti dai seama, coerent, eficient si, de ce nu, fericit, de avantaje si dezavantaje. Eu simt ca abia am parasit casa parinteasca si m-asteapta muuuulti ani fericiti in casa mea....ma si mir de unde-o fi crescut Vizigotimea sa asa baiat mare....

Asa ca, Boieri Dumneavoastra, incercati sa nu va intristati niciodata in legatura cu varsta pe care o aveti. Anii nu-s aia numarati din buletin, anii is aia din suflet si din minte. Ceea ce inseamna ca, daca s-ar lua dupa asta, eu n-ar tre sa fiu lasata singura pe strazi, dar inca nu s-a prins nimeni..... :D

Un gand bun de la Smaranda, Boieri Dumneavoastra!

16 comentarii:

  1. La multi ani! Multi si buni!
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi si frumosi ani , plini de bucurii , sanatate si impliniri .
    Sa ajungi de doua ori varsta mea (ei , nici chiar asa :d )

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI!
    Multa sanatate,ca-i mai buna decat toate.Tot ce este bun si frumos sa te inconjoare!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mona, multumesc din suflet pt urari, nu stiu ce am facut de am eliminat comentariul tau, am incercat sa raspund de pe tel mobil care a tot facut figuri in ultima vreme...haba nu am pe ce am apasat. Abia asept sa vad cum e cand da cu zero la coada, sper sa nu fie un prag psi'ologic prea traumatizant. Inca o data multumesc pt urari si scuze de balbaiala ..... tehnologica.

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea, multumesc frumos, asemenea si tie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Diana, multumesc frunos, ei, poate nu chiar atat dar put em spera, nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Dia, prietena mea intr-ale painii, multumesc mult, azi am facut paine cu ceapa....dar fara pozd deocamdata, oricum a iesit super, cat de curand ma si laud cu reteta.....te pup si iti doresc asemenea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Yupiii, mi-ai luat-o inainte... doar cu 2 luni. Glumesc.
    La multi ani, sanatate, ca-i mai buna decat toate, buzunarul plin si-un pahar de vin, iubire declarata si o cale luminata ! Hai ca am vorbit in versuri ... Sa te bucuri alaturi de familia ta de tot ce iti daruieste viata mai frumos. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani!sa ai parte de tot ce-i mai frumos pe lumea asta ca meriti.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult!

      Mi-ar placea sa stiu si cui multumesc.. :)

      O zi frumoasa iti doresc.

      Ștergere
  11. Cit de frumos ai scris! La multi ani, sa te simti mereu fericita si implinita!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu intarziere zic si eu la multi ani frumosi si sanatosi, jupaneasa Smaranda!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...