FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

miercuri, 6 februarie 2013

Pizza cu ciuperci, pastrama si porumb

...si, bineinteles, cascaval, ceapa, mozzarella si suc de rosii, dar astea-s by default, cine mai sta sa le numere....Pizza asta a mea a fost ca reteta de ieri a Danei, care s-a apucat sa faca gulas si-au iesit sarmale. Asa si eu, pizza mea era in plan de aseara, c-am avut musafiri, dar n-a fost sa fie, s-a votat alt meniu, asa ca azi am facut pizza de voiam s-o fac de aseara. Aveam aluat de paine, reteta e aceeasi ca orice alta reteta de aluat de paine de am povestit in ultima vreme, de fapt era un rest de la o tura de paine. Cam cat un grepfruit mare, dar nu asa de mare ca un pomello :). Cat s-a dezghetat si un pic inmuiat aluatul, am luat frigiderul la pipait. Frumusetea facutului de pizza este ca, oricat de gol ar fi frigiderul, nu exista sa nu gasesti, totusi, ceva de pus pe blatul ala....

Asa ca pizza mea a avut asa: pe blatul uns cu ketch-up (home made, facut de bunica in toamna cu toate legumele pamantului), am presarat cascaval ras (afumat, dar nu se baga de seama), rondele de ceapa, felii subtiiiiri subtiri de ciuperci, vro 3 ciuperci au fost de toate, nu mai mult si feliute patrate de pastrama afumata, de vita cred ca era. Cand ma intorc sa pun ceva la loc in frigider, dau de o cutie cu porumb. Boooon si ala, am presarat si vreo 2 linguri de boabe de porumb, ca restul le-a mancat fi-miu cu lingura asa, de aperitiv. Cam asa arata inainte de cuptor:



Am presarat cu sare piper si oregano si-am dat la cuptor cam 12-15 minute, moment in care am scos minunea si am mai imbunatati-to si cu ceva mozzarella rupta aiurea pe ea. Inca o tura la cuptor sa se inmoaie mozzarella (caci mai nou nu ne mai place pizza cu mozzarella pusa de la inceput, mi se pare ca-si pierde gustul si elasticitatea) si gata!


Am mai mesterit pe langa dansa o mini-salata de rosii+sare+piper+ulei de masline+otet balsamic, o fafurie cu rondele de castraveti pudrate cu sare, proverbialul castronel cu ketch-up si - fiindca mie pizza imi place cu masline dar fiului ba din contra - am luat si cutia cu masline sa ma consolez pentru lipsa lor. Au mers toate de minune, in special zeama de la salata adunat cu cotoarele de aluat ramase de pe marginea pizzei. De gustibus......

Asta fuse cina noastra, Boieri Dumneavoastra. Cum ziceam, tare-mi place sa fac pizza :D

Seara faina va dorim !

6 comentarii:

  1. Imi place cum arata, sigur a fost delicioasa.
    Pizza cu porumb e preferata mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place cu porumb dar tot uit sa cumpar :)

      Ștergere
    2. Eu iau mereu la conserva,ca e bun tocmai pt asa ceva, pizza si salate :) Sau il mai bag la orez. Iar uneori il mananc si asa gol :) Asa mult imi place. :)

      Ștergere
    3. Eii, si eu tot la conserva, ca inca nu m-am apucat sa pun la borcan sau congelator...Ba, am pus intr-un an in congelator si-am avut o prea frumoasa productie de gloante :)) Si eu l-as manca asa gol, da'' nu prea apuc dupa fi-miu .

      Ștergere
  2. fi-ti-ar pizza de ras, acu crezi ca ma apuc sa fac? cumpar neicusorule, cumpar.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...