FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

marți, 10 decembrie 2013

Ornamente home made (sau cum sa-ti faci de lucru cand n-ai timp)

Pai da, ca eu-s ca-n gluma aia de pe vremea lu' Ceasca, "aici e n-avem paine, doamna, n-avem carne e alaturi". Daca saptamana trecuta n-aveam timp, ocazional, de facut ordine, de somn sau de alte activitati obligatorii, in we m-am pricopsit: pe langa n-aveamtimpurile din saptamana anterioara am mai dobandit unul, si-anume "n-am timp sa confectionam ornamente de pom".

Daaaar fiindca e adevarata vorba ca daca vrei, poti, iaca ne-am facut timp. N-a mai fost quilling, ca de ala, pe bune, chiar n-aveam timp, ci altceva: hartie si ce s-a mai gasit prin casa.
Am facut asadar, cu Vizigotimea sa (caci pt Targul de Craciun de la scoala ne-am muncit), braduti:
Sunt din carton, bete de frigaruie, fir argintat (sa traiasca magazinul de gheme si fleacuri din piata, ca nu-mi scapa niciodata cand trec pe acolo) si ceva praf de stele sa dea aer sarbatoresc. Sursa de inspiratie, aici.
Din aceeasi sursa ne-am inspirat si-am facut patine:

Ideea originala era cu fetru si agrafe de birou colorate, ca aici. Cum, insa, n-aveam fetru, nici agrafe colorate, rabdare ioc si timp deloc, am optat pt varianta simpla: carton, lipici, agrafe de birou normale, carioca neagra pt sireturi, fir stralucitor pt agatat, tadaaaaaaaam:


VIzigotul a mai facut, la pretioasele-mi indicatii, niste braduti si stelute dintr-un joc cumparat de la Ikea, piesulete mici-mici care se pun pe o tablita in formele dorite, dupa care se "imprima" la cald pe o bucata de panza. Nu stiu daca am explicat bine..... Oricum, iata rezultatul, pozele-s jalnice ca-s facute azi dimineata la lumina becului de mic dejun:

Mai am la uscat pe balcon niste globuri din sfoara cu aracet, inspirate tot dintr-o idee de pe www.krokotak.com, dar de fapt pt mine a fost un remember, fiindca asa faceam prin copilarie abajururi din ata colorata pentru veioze. Amu nu stiu daca s-or usca sau or ingheta direct, oricum daca iese ceva m-oi lauda si la Domniile Voastre cu rezultatul. Daca nu, nu.

S-aveti parte de zile calduroase, Boieri Dumneavoastra, si sa va miroasa a brad in casa! 

3 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...