FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

luni, 21 iulie 2014

infinitu neterminat

Asta e asa de adanca incat aca nu o notez o uit si ar fi mare pacat. Plimbam azi Ghemotoaka si, impingand de carucior, vorbeam vrute si ne-vrute cu Vizigotu fratior. Din vorba in vorba ma intreaba asa: auzi, daca e ASA MARE diferenta de tehnologii (dupa cum povestiti tu si tati) intre vremea cand erati voi copii si vremea asta, cand sunt eu copil, ma intreb, oare cand voi avea eu copii cum va fi, sa le pot povesti si eu ce inapoiate erau tehnologiile pe vremea mea?

Aha, cititi inca o data ca nici eu nu am inteles din prima. ...

Dar la asta am rezistat eroic si a rezultat o dezbatere pe cinste. Pret de vreo ora jumate si 5 km mai tarziu apare intrebarea aia grea: auzi, da universu e infinit?

Da, raspund eu fara sa ma gandesc la consecinte, asa e considerat.

Asa consideri tu sau toata lumea?

Toata lumea! ma adancesc eu in afirmatii.

Aha...pai nu se poate! Asa ceva nu are logica!

Pai de ce? intreb eu ca tot intelectualu luat prin surprindere.

Pai fii atenta: nu poa sa fie infinit fiindca ar insemna ca nu s-ar termina niciodata de facut si daca mai e de facut la el inseamna ca nu e infinit, are macar un capat, capatu ala undeai e de facut.


Ngaaa...da' stii ca pe univers nu-l face nimeni ( ma apropii eu periculos de raftul evolutionism/creationism).

Ma, zice fi-miu, asta nu conteaza. Ca se face singur, ca il face cineva, chestia ramane: nu poate fi infinit, nimic nu poate fi infinit, e ilogic deci nu exista.

....si eu care ma gandeam cu nostalgie ca s-au cam termibat perlele alea tari vizigotesti si ca mai am ceva de asteptat pana la alea ghemotocesti ....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...