FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

luni, 27 octombrie 2014

Despre cum vin copiii fara instructiuni ....

V-am mai zis? Nu stiu de v-am mai zis. Ba cred ca da. Cat esti cu burta la gura, fie el primul sau al doilea copil, citesti si te informezi o gramada. Te internezi sa nasti si primesti o multime de instructiuni. Anturajul, prietenii, familia, se ocupa si ei. Ai zice ca tot ce ai de facut este sa nasti plodul si sa urmezi instructiunile.
Cand de fapt ei vin fara instructiuni de utilizare. Fiecare e unic si are un ... modus operandi unic. Pe care uneori ai senzatia ca nu-l nimeresti. Sau daca-l nimeresti, nu tine mult.
Asa ca ai parte de aventuri peste aventuri, nopti nedormite, zile plimbate, suprize peste surprize, perioade pline de deruta, si alte surprize. Mereu surprize.

Un lucru insa nu mi-a spus nimeni cand asteptam venirea Ghemotoacei si a fost o surpriza  sa-l constat singura. Oho, si ce surpriza. Nu mi-a spus nimeni in ce mod total si iremediabil te rupe la inimioara sa vezi iubirea dintre copiii tai. Relatia unica, totala si exclusivista dintre ei. Le vad privirile senine si posesive adresate exclusiv unul altuia si ma rupe inca o data la inima speranta ca vor ramane asa toata viata lor. Si teama ca s-ar putea sa nu fie asa, totusi.

Vizigotul isi iubeste surioara intr-un mod care ne-a surprins si ne-a induiosat extraordinar de tare. Data fiind diferenta destul de mare dintre ei, ocazional dragostea si comportamentul lui capata accente posesiv-paterne, dar cu nimic mai prejos. Daca vreunul din barbati va cumpara o pusca pentru pazirea domnisoarei, cred ca el va fi acela. Ghemotoaka? Ea il rasplateste cu o iubire pe masura, credincioasa ca un catelus. Daca, din cine stie ce motiv, unul din noi il cearta pe frate-su, se apuca si ea sa tipe la noi, in apararea lui Fat Frumos. Sunt cazuri in care tre sa-l pup explicit, sa taca Mirandolina.
Cand era mica-mica, bebe-bebe, ii zicea Chestiutza. "Ce face Chestiutza mea cea uratzica? Esti urata, nu-i asa? Ba nuuuu, esti nedrept de frumoasa, ce ma fac eu cu tine?". Dupa aia i-a zis Ciorcarlie. Acuma o intreaba daca e frumoasa si ea zice DA, o intreaba daca e urata si ea zice DA, o intreaba daca poate s-o haleasca in friptura de la pranz si ea zice DAA-DA-DA!!!

Un pic mai incolo, cand din bebe a devenit bebe-comunicativ, si a inceput sa-si arate explicit iubirea pt fratior, el a rasplatit-o cu o noua titulatura: Izvor de Amor! (de unde i-or fi venind???). Asta pe langa Harmalaia, ca rimeaza cu Maia, pe langa Uca, de la Maia-Maiuca, si pe langa multe alte apelative.

Saptamana trecuta a intrat in casa venind de la scoala si, ca de obicei, s-a dus direct la domnisoara lui. Care in ziua aia era Dulceatza de Poponeatza!!!! Care l-a luat de urechi si i-a lins frumos si gospodareste nasul, dupa care l-a muscat si s-au terminat de ras amandoi. Era lumea lor, doar a lor. 

7 comentarii:

  1. Liantul asta e pe viata , stai pe pace...Poate se vor distanta putinel , cand Mateiu o sa inceapa cu gagicile.....dar sa vezi tu ce fain va fi cand mandra nu o va place pe gagixa si vizigotel o sa le dea papucii din cauza asta...Bucura-te si sa fie ei sanatosi! :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...