FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

miercuri, 13 ianuarie 2016

Perle Ghemotocesti, sezonul 1





Bine v-am regasit, Boieri Dumneavoastra! Si la multi ani in 2016!

Fusei azi in parc cu Ghemotox, ca nu am mai avut nicio scuza pe soarele asta. Am luat frumos mocicleta (mov, cum altfel) si am pornit la drum. In parcul plin de utilaje de jucat, cu ce credeti ca se ocupa fii-mea? Cu mersul in echilibru, cu ajutorul maica-sii pe trunchiul unui copac chinuit (nu stiu soiul, nu asta e subiectul) care a crescut ff ciudat, dupa ce iese din pamant tulpina este aproape orizontala pe o lungime de vreo 2 m, dupa care o ia si el ca omu, pardon, copacul, in sus. Mno, si dupa ce am facut traseul respectiv de vreo suta douajcinci de ori mi-au clacat nervii, ma luase ameteala. O pun sa promita ca se mai da o data si plecam. Este de acord si se mai da de vreo 4 ori....Dau lejer in clocot si-i atrag atentia "Maia, baga de seama, ai promis!!! Trebuie sa te tii!". La care ea imi raspunde concentrata si gesticuland sugestiv: Ma tin, sigur ca ma tin! (imi crestea inima). Ma tin de mami!!!!!

.... pai da, ca de fapt io nu i-am zis de ce sa se tina. Si anume de promisiune. Ea era cu gandul sa se tina sa nu cada. De unde invatam, inca o data, ca inainte de a ne enerva pe un copilas la varsta asta ca face sau nu face ceva, trebuie sa analizam ce i s-a spus de fapt.

Depasim momentul, plecam din parc, ne "certam" numa de vreo 10 ori pana ajungem in intersectie si intram pe bulevardul nostru, dupa care numa ce ma intreaba ce se aude. O bormasina, ii raspund eu. Dupa care imi aduc aminte de patania anterioara (de un' sa stie ea ce e aia bormasina) si ma corectez:"o masina de gaurit".
De ce? (da, a inceput....)
Pentru ca  lucreaza cu ea muncitorii aceia.
De ce?
Pentru ca repara blocul.
De ce?
Pentru ca e stricat.
De ce?
Pentru ca e vechi, era stricat si acuma muncitorii aia il repara cu masina de gaurit.
.... (pauza, nervii mei deja se ghemuisera inspaimantati in asteptarea urmatoarei rafale). In loc de asta numa ce o aud:
"Ma fac mare, repar bloc acolo sus cu masina de gaurit. Da! Da' sa ma fac mare intai!"

.....e banal in ziua de azi sa-ti mai doresti sa fii doctorita sau balerina, nu? Pimpesa mea vrea sa munceasca pe santier, pai cum?

Ceea ce  mi-a adus aminte de ziua in care aduceam Vizigotul de la scoala si a vazut in spatele blocului niste muncitori care luau cu lopetile dintr-o gramada de nisip si alimentau o  betoniera. Dupa explicatiile de rigoare, fi-miu trage concluzia: Mama, ce tare e sa faci beton! S-ar putea sa nu mai vreau sa ma fac explorator!"

S-aveti zile relaxate, Boieri Dumneavoastra!

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...