FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

duminică, 9 mai 2010

Rasfat de mic dejun

Asa cum probabil v-oti fi prins, Dimineturi inseamna preparate pentru mic dejun. Taieturile sunt acele preparate care se taie felii (nu zau, ce logic explic) si care se servesc ca aperitive. Dar cam orice aperitiv poate fi servit si ca mic dejun, asta ca sa va lamuriti ce cauta impreuna. Pe banda din dreapta, la categorii.

Ciuguliturile, ca despre asta e de fapt vorba, is acele chestii mancate pe post de aperitiv pe care, adica, doar le ciugulim, sa ne amagim foamea, nu le mancam sa ne saturam. La fel ca la Taieturi, si ciuguliturile sunt in dublu rol: mic dejun si/sau aperitive.

Si-acuma sa va arat ce mi-au servit baietii mei intr-o dimineata in care ma trezisem inainte sa merg la culcare, ca am pierdut toata noaptea sa pregatesc o oferta si abia am prins o ora de somn.... era sambata dimineata si, cand m-am trezit, pe masa din bucatarie, ma asteptau Sandvisurile speciale de rasfat si fantezie facute de ei:
Metodologia de realizare, care le apartine in totalitate, este urmatoarea:
Se aseaza pe farfurie doua jumatati de mar, cu partea taiata in jos. In ele se infig scobitori pe care s-au insirat, ca pe frigarui, bucatele de salam, sunca, branza, cascaval, rosie, ardei, castravete, ridichi, etc, dupa inspiratie. Pe margine se pun, decorativ, grisine (din faina integrala!) infasurate in felii de bacon. Snopurile de grisine care se vad si prin centrul farfuriei au fost puse de rezerva .... ca ramasesera. Regula este ca cine are mai putin de 4 scobitori in farfurie, mananca la sfasit jumatatile de mar..... nu ma intrebati de unde ce si cum regula, ca asa mi-a fost comunicata. Si nu pui intrebari celor care te asteapta cu masa pusa, nu-i asa?

Langa asta minune, mi-au servit si legume, suplimentar:

O alta varianta, mai de criza de timp sau de chef, este urmatoarea:
Nu stiu de unde vine vorba aia cu cine a infipt zambila in branza (intotdeuana mi-am imaginat ca e o metafora similara cu batul in balta si mucii in fasole....) dar dupa cum se vede se poate rastalmaci in mod util: ceapa infipta in branza vine ca devine ca nu ii mai trebuie sare si cand vrei s-o combini, nu te intrebi cu ce ca ti s-a sugerat deja si anume cu branza. Mai in gluma mai in serios, in acest mizanplas Vizigotul papa ceapa de rupe. Nu ca altfel n-ar papa.....
A, platoul! Pai platoul e la stilul smuls aruncat: salam, branza, sunca, masline...si ce--o mai fi fost, puse la gramada, si deasupra, la deruta si estetiq, feliile alea de paine integrala (facuta de je, da?) ca sa dea aspect si stil. Se mancara, tot asa, cu scobitori, dar fara regula cu minim 4.

Ca-mi adusei aminte, sa cumpar scobitori la urmatoarea tura de shopping, ca inca 2 prestatii ale baietilor si-mi asasineaza stocul care dateaza de ani de zile, ca alfel nu foloseste nimerica scobitori in casa asta.

Na, acestea fiind zise, va doresc inspiratie la improvizatii, cand n-aveti chef sau timp de gatit, Boieri Dumneavoastra!

5 comentarii:

  1. Interesant mic dejun............chiar imi place.
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria, ma bucur ca-ti place. Multumim de aprecieri si te mai asteptam!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ooooo , ce baieti talentati ai... :D
    O saptamana excelenta sa ai ,Mina! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Ana, o saptamana excelenta si voua!

    RăspundețiȘtergere
  5. mic-dejunul e un adevarat act de creatie, dar relatarea de la fata locului e dementiala ,iar izul usor mucalit l-ar mai tine la o bere si-o poveste pana si pe caraghiale :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...