FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

sâmbătă, 14 mai 2011

Eveniment la malul marii

Care-i treaba cu robinetele din hoteluri? (sau s-o zice robineti....?) De ce sunt, de cele mai multe ori, montate invers? Te bagi, adica, in cada sau in cabina de dush, eventual usor zgribulit daca e vremea mai rece, dai drumul cu incredere la apa si...shoc! E apa rece!!!!! Bombani (in gand sau cu voce tare, dupa cat de si mai ciudat vrei sa te simti vorbind singur in baie dupa ce ai inceput sa topai de disperare ca e apa receeeee) si dupa aia iti trece prin gand sa verifici daca nu cumva ai intors robinetul spre pozitia de apa calda asa cum e ea acasa la tine si de fapt aici, in hotel, e invers.
Bine, bine, veti zice Domniile Voastre, da' de ce nu verifici unde e apa calda, spre stanga sau spre dreapta, 'nainte sa ii dai drumul?
De aia, v-as raspunde eu, ca-s mioapa si nu intru cu ochelarii la dush, clar?
Verifici, deci, dupa ce ai intrat in cada si vezi ca ai dat foarte bine, robinetul e pe pozitia cald. Mai bombanesti o tura hotelul care, iote domne, la prima vedere parea respectabil, si dupa aia iti incerci ultima sansa: dai robinetul pe apa rece. Si, surpriza, binecuvantata apa calda incepe sa curga!

Seara, la dush, am zis ca asta e, se mai intampla......bine, ar fi cate ceva de zis despre faptul ca mi se intampla foarte des, dar trecem peste asta. Dimineata, usor chioara de somn ca, din cauza de acustica de hotel, si anume una foarte proasta, nu am reusit sa dorm mai deloc, fentez smecheria cu dushu ca invatasem care e treaba de aseara, dupa care dau sa ma spal pe dinti. Cand dau drumul la apa sa ma clatesc, ma oparesc! Ati ghicit, robinetul era dat spre rece, dar curgea apa calda! Mai sa fie.....
La lift sageata spres sus e pusa jos si vitavercea, vorba lu Nenea Iancu, sageata spre jos e pusa sus.......Hmmmmmmmm

Altfel hotelul, cum ziceam, respectabil (la 4 stele ar cam trebui sa fie). Oamenii amabili. Personal putin. Fara carucior de bagaje. Sala zisa de 80 de persoane gazduieste comod si primitor un foarte mediu si frumos numar de 40. Mocheta multa care, cu tot respectul, necesita o ingrijire mult mai consecventa decat sunt capabile sa furnizeze echipele din majoritatea hotelurilor. Am stranutat cu drag si spor de cand am intrat in hotel si pana am plecat.

Sindromul locurilor ascunse e la el acasa: robinetul de la chiuveta luceste de curatenie (ma rog....discutabil...sa spunem ca e multumitor de curat). Cel de la dush, insa......e bun de reclama la solutii anticalcar. Sa exemplifice cum era "before" solutia minune. Sa fie de vina perdeaua de la cada care sta mai tot timpul trasa si, hai sa fim seriosi, cine verifica si acolo? Ventilatorul din baie scoate niste sunete lugubre, daca esti mai slab de inger te cam strange in spate noaptea cand mergi la cele necesare.....
Un element de decor cel putin original: colacul de la toaleta are ca ornament niste....lame de ras. Incastrate in plasticul transparent. Interesant, mai mult nu pot spune.

Nu stiu care-s normele de curatenie in materie de hotelarie. Cum se intretine, de exemplu, curatenia in camerele ne-ocupate, da-mi inchipui ca dincolo de schimbat lenjeria, dat cu aspiratorul, igienizat prin baie, se impune (sau s-ar impune) si un sters de praf zilnic, sau macar inainte de sosirea urmatorului turist. A fost deprimant rau stratul de praf de pe biroul din camera.......Si nu, n-are legatura cu faptul ca-s alergica la praf si acarieni......

Bere bruna nu aveau. De Campari Orange n-am indraznit sa intreb, mai ales ca n-am primit de la chelner decat meniul de mancare, cel de bauturi probabil n-a considerat necesar sa mi-l dea ca eram doamna singura la masa. Pardon, in restaurant. Avea bere blonda, dar nu stia de care. Erau doar doua sortimente, ma intreb cum a reusit sa le uite...... De vin n-am avut curajul sa intreb ca cine stie ce mai aflam....cum am patit vara trecuta intr-un hotel din Targoviste unde chelnerita ne-a replicat foarte afectata ca ea are vin alb si vin rosu, cum adica de care??????
Pana la urma am comandat un preparat de pui cu smantana si ciuperci...ati observat ca banala ciulama de pui cu ciuperci are, in fiecare hotel, alt nume? Ce-or avea cu ciulamaua de nu le place? Si cartofi gratinati. Mi i-a adus cu o crusta care nu era de la prea mult copt in cuptor.....De desert nu m-a intrebat - indiciu clar, pentru mine, al elanului intr-ale servit clientii........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...