FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

joi, 23 iunie 2011

Pasta de ricotta cu busuioc
















O reteta foarte de vara aceasta racoroasa combinatie - si foarte usor de facut. Am gasit reteta asta in urma cu ceva timp intr-o revista Femeia. Nu mai stiu din ce luna era, si nici nu garantez ca am tinut minte cu exactitate ingredientele...rezultatul, insa, e grozav!

Asadar, am folosit urmatoarele:
- 250 g de ricotta (adica o cutie). Merge si branza dulce simpla de vaci - dar e cam fada - si urda - si asta n-are nici un cusur.....doar acela ca se gaseste mai rar decat ricotta......
- 3 linguri de iaurt natural
- 3 linguri ulei de masline
- 2 pumni bunisori de frunze de busuioc
- sare
- piper proaspat macinat

Pentru inceput se mixeaza frunzele de busuioc cu iaurtul pana se obtine o pasta verde. Atentie sa puneti minunatele frunzulite scurse bine de apa. Se adauta ricotta, scursa de zer daca-a avut, si iar se mixeaza pana la omogenizare, dupa care se pune uleiul de masline si iar se mixeaza.....devine plicticos, nu-i asa? Ei, ca sa va inviorati luati de gustati si dregeti de sare si piper. Merge multisoara sare si excesiv piper, dar proaspat macinat sa fie ca altfel n-are aroma plina si deplina. Cand e gata, papati pe felii de paine integrala, decorat, bineinteles, cu frunze proaspete de busuioc. Sau (cum a mancat Vizigotul ) cu cartofi noi prajiti. Daca peste feliile de paine unse cu asta minune adaugati felii subtiri de rosii, obtineti niste tartine ....varatece numai bune de potolit foamea pe cea caldura......Iar combinatia de gust cu busuioc si ricotta, de fapt busuioc cu orice branza....de fapt de BUSUIOC proaspat cu orice, e absolut minunata.

Tineti busuioc proaspat la indemana toata vara, Boieri Dumneavoastra. E grozav, e delicios, imbogateste orice gust si orice combinatie. Noi il aproape veneram, Vizigotul mai are putin si-l paste ca atare.....

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...