FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

joi, 30 iunie 2011

Briose negrese (carevasazica...Brownies)
















Tot de la negresa de Constanta a pornit ideea. Este vorba, nici mai mult nici mai putin, despre reteta deja povestita, un pic modificata, cu 'osebirea ca n-am mai copt aluatul la tava, ci in formele de  briose.

Asadar, avem nevoie de:
- 1 ou
- 100 gr zahar brun
- 75 ml ulei
- 130 ml lapte condensat
- 1 cana de faina
- jumatate de lingurita de bicarbonat stins in zeama de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- 3 linguri cacao
- 3 linguri dulceata de afine (merge cam orice fel de dulceata dar cele mai cu seminte, cum ar fi afinele, capsunile, zmeura, sunt mai faine ca si consistenta)
- jumatate de lingurita de scortisoara macinata

Toate cele de mai sus se amesteca bine intr-un castron pana se obtine un aluat omogen. Se ung cu unt lacasurile tavii de briose, se pune in fiecare cate un cosulet pentru copt si se umplu (pe trei sferturi, nu de tot ca se mai umfla la copt) cu aluatul de mai sus.
Paranteza: asa-i ca asta e cel mai enervant moment al facutului de briose? Cand pui aluatul in lacasurile respective, si mai scapa si pe-alaturi ? Ei, dar arta cere sacrificii si, mai ales, rabdare......

Continuam: tava astfel umpluta cu aluat se da la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 minute, insa e bine ca dupa 15-20 minute sa deranjati minunile cu testul scobitorii.

Cand scobitoarea iese cu fata curata, sunt gata. Le scoateti la racit pe un gratar si le lasati pana a doua zi sau macar cateva ore, sa se odihneasca si sa aromeasca toata casa cu mireasma de scortisoara.

Sunt foarte aromate si ciocolatoase. Bune pentru buna dispozitie, mai ales pe ploaia asta de afara. Asa de frumoase mi s-au parut ca am renuntat sa le mai ornez.



Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...