FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

joi, 5 iunie 2014

Supa crema de morcovi si dovlecei

No, Boieri Dumneavoastra, stiu ca o supa calda-fierbinte nu e chiar pt vara, dar daca va uitati nitel pe geam o sa fiti de acord cu mine ca astazi mergea rau de tot o supa din asta. Asa ca am facut pentru kinderii din dotare, nervosi ca-s consemnati la domiciliu, supa crema de morcovi si dovlecei. Din ce va povestesc eu mai jos se obtin 3-4 portii medii, asa ca daca vreti sa demarati operatiunea "oala de-o saptamana" va trebui sa le multiplicati. Pe cantitati, adica.
Avem nevoie de:
- 1 dovlecel maricel
- 3 morcovi tineri (din aia lungi cat un creion si nu f grosi)
- 1 ceapa rosie cat pumnisorul bebelusului
- sare piper optional pt maturi.
- o lingura ulei de masline
- apa fierbinte sau supa baza, eu fiind la prima administrare de supa Ghemotoacei am ales varianta mai light. Daca aveti, puteti pune supa, cam 300 ml trebuie.
- lapte - Napolact am avut eu - cam 150 de ml.

Ceapa felii subtiri se inabusa in lingura de ulei de masline si 3-4 linguri de apa fierbinte pana se inmoaie, apoi sa adauga morcovii feliute subtiri si se inabusa si ei un pic. Cand incep sa sfaraie un pic, foarte un pic, se adauga dovlecelul feliat si se toarna apa fierbinte cat sa acopere legumele de-un deget. Se fierbe la foc mic, partial acoperita, pana cand legumele sunt f bine fierte. Apoi se paseaza fin (cu grija sa nu va opariti) si sti subtiaza cu laptele incalzit. Amestecati cand turnati laptele sa nu fie prea mult, puneti doar pana se obtine consistenta dorita, poate o idee mai subtire ca se va mai ingrosa la fiert. Puneti apoi inapoi la fiert pt inca minim 10 minute, amestecand permanent sa nu se lipeasca acum, ca are lapte.
Pentru maturi si copii mai mari, la final adaugati sare si piper dupa gust, crutoane, branza rasa, etc, dupa chef si preferinta. Ghemotoacei i-am dat-o ca atare si a lipait 2 polonice. Bun asa, mai facem!

Un comentariu:

  1. Ce bun ! Imi propun sa o fac si eu, dar putin mai lichida, cred...O sa vad atunci cand o prepar. Pupici tuturor, in special piticilor :D

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...