FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Mancare de conopida cu carne de porc

Sara buna, Boieri Dumneavoastra! Aveam o restanta de we trecut, cand m-am laudat cu cele gatite. Ca sa nu raman datoare, iaca:

Mancare de conopida cu carne de porc 
Noi mancam cu mare drag mancarea asta, pentru ca e gustoasa si usor de facut. Aveti nevoie de:
- 1 conopida de marime potrivita (potrivita cu marimea familiei si numarul mancaciosilor, desigur)
- 1 muschiuletz de porc (nu e musai, merge si pulpa cubulete sau alt fel de carne)
- o ceapa maricica si o bucata de praz de aprox 15 cm
- 1 legatura maricica de marar verde
- 1 pahar mare de suc de rosii
- 2-3 linguri de faina, optional
- sare, piper
- ulei (de masline, eventual)

Mai intai se desface conopida in buchetele, se spala bine (atentie la .... locatarii care ar putea fi prin hatzis :)  ). Se pune apoi la fiert in apa cu sare.








Cat se fierbe leguma, treceti la carne. Se taie muschiuletul felii si se pune la inabusit cu 2-3 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri de apa fierbinte. Se lasa la inabusit cu capacul pus ne-etans, dupa care se toaca ceapa si prazul cat de marunt se poate. Cand muschiuletul a inceput sa se rumeneasca, se adauga ceapa si prazul, se lasa putin sa devina sticloase, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga bucatile de conopida care, de-acuma, ar trebui sa fie fierte.
Se adauga si un pic din zeama in care a fiert conopida si sucul de rosii si se mai da cateva clocote. Spre final, se adauga mararul verde, tocat marunt.
Pentru un sos mai inchegat, cand a dat in clocot dupa sucul de rosii, se dezleaga intr-un castron, in  cateva linguri de de apa rece, faina, si se adauga peste mancare.

Gata, asta fuse, o mancare gustoasa si foarte simplu de facut. Merge cu o salata de castraveti murati si paine neagra, proaspata, s-aveti cu ce aduna sosul din farfurie.



Pofta mare!

8 comentarii:

  1. a 'nebunit calcalatoru meu sau ati pus hainute noi la blog?

    altceva n-am de intrebat caci aicisa, in casa noastra, toata lume spune cahh la conopida, pentru care ne cerem scuze, dar astia suntem, cu bune si cu rele :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar am pus hainute noi....numa poza de antet strica faconu.... O rezolv eu si pe asta indata....

    RăspundețiȘtergere
  3. Ooooo daaaa.....asa arata intr-un mare fel tot blogul...pot si eu , in sfarsit , sa gasesc ce ma 'ntereseaza , fara sa ma pierd prin el si fara sa fac spme la gurita cautand cine stie ce reteta bestiala de-a matale....No , fain arata acum!
    Cat despre carnita si conopida...no comment!Tot ce are carne e bestial de gustos! Deci in afara de faptul ca balesc , n-am ce sa mai zic! :-D
    Pup si duminica faina , conita!

    RăspundețiȘtergere
  4. merci de apreceri conita Ana! Cum ziceam, am facut-o lata cu poza de antet, nu reusesc s-o remove si pace ....
    Dar e un inceput....

    RăspundețiȘtergere
  5. place si la mine noua fata de blog!:) Mai usor de cautat si de gasit ce ne mai trebuie cand vrem musai ceva rapid si gustos!

    Conopida arata bine!Eu o sa incerc sa stii!Mai ales ca de cateva zile vad la buticul din fata casei conopide cu 3 lei kilu si nu stiu daca cumpar ce sa fac cu ele inafara de ciorbita de conopida...

    pup!si duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ciorba de conopida n-am incercat, insa in versiunea asta o mancam intotdeauna cu placere. Merge facuta si e post, doar se sare etapa cu carnea.

    Help, stie cineva cum scot poza de antet? Ca ma calca rau pe nervi....

    RăspundețiȘtergere
  7. bravo si felicitari! ai reusit sa "remove" poza de antet! in loc a ramas un imens spatiu alb care, presupun, nu te calca pe nervi >:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mey doamna, nu te radea de mine ca sufar ca un caine, da?

    In plus,la mine inca se vede poza care este asa ca ...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...