FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

marți, 15 noiembrie 2011

Nora si ..... norul :D

In fiecare marti seara avem, pentru miercuri, de invatat la engleza. "Avem" se refera, bineinteles, la .... "noi, Primarele", adica eu si Vizigotul din dotare. Gresit, ar trebui sa spun Vizigotul si cu mine, ca el e student in clasa I, nu eu....

Enfin, trecand peste asemenea amanunte care zugravesc clar identificarea mea cu problema copilului, revin la subiect: azi am avut, iarasi, de invatat la engleza. Desi merge la after school, engleza o are o data pe saptamana (si anume miercurea) asa ca nu are rost nici sa invete miercuri dupa-masa pentru miercurea viitoare (ca ar uita tot), nici sa ii supra incarc ghiozdanul marti dimineata si cu dictionarul de engleza, sa poata invata la after school, ca iarasi ar uita tot, de greu ce-ar fi ghiozdanul. Mai ales ca martea e zi cu antrenament de tenis ceea ce inseamna oarece grame adaugate in ghiozdan. Hehe, Boieri Dumneavoastra, complicata filosofia cand incepe odrasla scoala, ce credeati ?

No, cum ziceam, azi avu plodu' de invatat la engleza. Despre family, adica familie. Usurica treaba, caci, ma inclin intru cinstire, dna de la gradi a facut anul trecut toata treaba si odrasla stia tot ce ar trebui, pare-se, sa stie orice copil ce invata engleza la varsta lui, adica mother, father, sister, brother, cousins (n-am inteles de ce astia-s la plural sa bage copilul in ceata), grandma si grandpa, ca in orice famelie normala.

Luat de val si de stiinta, ca sesiunea de englezisme s-a produs la finalul cinei post-antrenament, Tati se apuca sa explice si unele mai complicate, respectiv daughter-in-law, cum ca adica fiica-intru-lege, adica dupa casatorie, adicatelea nora! Si Vizigotul conchide si ne taie elanul: deci Mami e nora lui AltaNana si Tatai (adica bunicii paterni, nota redactiei) si tu esti norul lui Nana si Gicu (adica bunicii materni, tot nota redactiei).

Explicatiile ulterioare au fost de prisos. A retinut termenul de ginere, dar nu l-a impresionat.

--- --- --- ---

Tot asta seara am verificat impreuna temele. Avea de descompus numarul 7 in 3 termeni. Solutia lui a fost 3 + 3 + 1. Foarte corecta, veti spune Domniile Voastre. Tati il intreaba daca se mai putea si altfel.
"Da, se putea, in 4, 3 si .... zero....dar.....am zis ca e ma important asa.....sa fie ceva in fiecare loc....."

--- --- ---

Tot azi, il iau de la scoala si-l intreb ce-a facut. Bine. Povesteste el una-alta dupa care-si aduce aminte cu insufletire:
- Mami, am de invatat la sport!!!!
- Ce maaaa? (intreb eu derutata, ca orice mama....)
- Pai da, am de invatat la sport!!!!
(ma adun, ma resetez si intreb iar)
- La ce zici ca ai de invatat?
- La sport!

Ok, imi adun concentrarea imprastiata prin curtea scolii si cer amanunte. Si aflu ca:
- Pai trebuie sa invatam numele unor exercitii si cum se executa corect, altfel nu luam FB, si trebuie sa iau FB.

....si mi-am adus aminte de toate durerile din vremea cand eram si eu la scoala. Cum mi-am stricat media ca am sarit in lungime la nivel de nota 5, ca un metru jumate aveam eu toata in inaltime, si baremul era muuuult peste puterile mele. Cum aruncam cu mingea de oina sa atingem oarece standarde si n-am aflat niciodata (daca poate cineva sa ma lamureasca mare pomana si-ar face) de ce oina e sportul nostru national (daca o mai fi....). Si probele de control la baschet, unde nu vreau sa-mi amintesc ce note luam.... Si toate probele si normele care m-au facut sa urasc ora de sport.
Si m-am intrebat de ce ora de sport nu e menita sa le formeze gustul pentru o viata sportiva si activa. De ce e tot la norme si normative.
Si, totusi, CUM SA AI DE INVATAT LA SPORT?????????


6 comentarii:

  1. ha,ha! hi,hi!

    imi aduc aminte cu drag de vremile ale, de acu' ... 100 de ani. sa vezi ce distractiv o sa fie si intr-a saptea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Haha, adica de ce tomnai intr-a saptea? Ca eu presimt ca ma distrez continuu si permanent.....

    Deci?

    RăspundețiȘtergere
  3. cu voia dvs., va impartaseam din experienta mea curenta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai va rog, impartasiti! S-auzim!

    Pupam!

    RăspundețiȘtergere
  5. cu voia dvs, din ce imi amintesc de pe vremurile cand mergeam la meciurile de oina ale armatei, cica este o joaca (acum na, spor, ca si sahul e sport) care vine de cand pasteau dacii oile, unde a oina era ceea ce stim noi azi prin transhumanta.

    nenorocirea mare e ca nu mai retin, insa toata terminologia jocului e atat de alambicata si deriva din diverse cuvinte vechi pastoresti, incat nu mai retin mai nimica.

    nu imi sta in fire sa dau link-uri dar nici copy/paste asa ca prefer link de pe site-ul oficial, ca daca stii sa cauti gaesti :D

    http://www.oina.ro/originea_jocului_sportiv_national_roman_de_oina.html

    sanatate (mai am pana citesc tot blogul, da? abia astazi il gasii)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multam de informatii, sanatate si te mai astept in vizita ;)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...