Reteta asta, Boieri Dumneavoastra, o am de la Ana . Este cea mai simpla si mai rapida friptura de pui posibila. Pai daca nu ma credeti, iaca lista ingredientelor: carne de pui si sare. A?
De sanatoasa nu mai povestim. Asadar va prezint friptura de pui pe sare. Reteta originala, de mi-a zis-o Ana, se face cu pulpe. Eu am incercat cu piept ba chiar am chinuit odata dupa asta metoda si-un pui intreg si tare bun o fost.
Deci, se ia o punga de sare grunjoasa si se intinde in strat uniform intr-o tava. Cam de 2 cm sa fie stratul:
Dupa aceea se spala bucatile de pui, se zvanta intr-un servet de bucatarie, si se tolanesc comod pe sare:
Se dau la cuptor la foc mediu spre mic, si se tin pana se rumenesc si se smochinesc nitel la ten, iar scobitoare infipta in friptana lasa sa iasa afara un suc transparent, fara sange. Cam asa trebe s-arate:
Amu' Domniile voastre v-oti fi asezat comod sa mai cititi, dar de asta data am portie la povestit asa ca gata, asta ii reteta! Sa mai zica cineva ca nu stiu sa fiu expeditiva! Este o friptura f dietetica, deoarece carnea se coace in suc propriu. Merge f bine cu orice garnitura si, mai mult decat atat, e grozava in sandvisuri. Noi o mancam cel mai cu spor fie langa un pilaf aburind, fie langa banalii cartofi pai cu mujdei de usturoi.
Important este sa alegeti bucati imbracate in piele, nu file-uri dezosate ca alea se usuca prea tare si nu au gust.
Na, va mai dau o poza sa nu ziceti ca e reteta prea scurta:
Gata, pofta mare!
Asta da reteta, foarte pe placul meu, multumesc. Seamana ca principiu cu retetele mele pentru fiert apa si, respectiv, oua tari :))
RăspundețiȘtergereLa dvs ma gandeam cand am scris-o, Doamna, zau..... Ma bucur foarte ca m-am ridicat la inaltimea asteptarilor !
RăspundețiȘtergerevad ca nu s-a mai inscris nimeni la cuvant despre friptura "in doi timpi si trei miscari".
RăspundețiȘtergerecred ca isi tine lumea respiratia de ce gospodina desavarsita sunt, nu? ;;)
:)) Tot ce se poate!
RăspundețiȘtergere