FIINDCA

Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar. Da' pasiunea e cel mai bun condiment......

joi, 5 aprilie 2012

Mazare, bob, fasole, linte....

Cum ziceam:
Mazare, bob, fasole, linte
Toata lumea inainte...

....Stiti cantarea da?  Saaaau:

Do-re-mi fasole fiarta
Se iau babele la cearta
Si mosnegii la bataie
Pentru-o coada de tigaie.

Daca n-o stiti, inseamna ca n-ati copilarit pe vremea noastra :)).

Deci, ce sa mai postez Boieri Dumneavoastra? Nu mai postez nimic, ca nu mai gatesc nimic, fi-miu mai are putin si va fi hranit cu fasole nefiarta. Cand e gata? Cand e gata? Pai cand o fi fiarta e gata. Da cat mai are?

Cand era mic de frun an jumate era sa manance ciorba ne-fiarta, si asta nu din cauza mea care-s o bucatareasa buna, desteapta, sincera si modesta, ca doar ma stiti, ci din cauza lui ca era muuult prea disperat dupa mirosul de ciorba. A ramas de poveste cand eram odata la tzara la bunicii lu ta-su si fierbeam o ciorba de zburatoare de curte si plodu m-alerga prin aceeasi curte cu buzele tuguiate, mimand sorbitul de ciorba!!!!! Fraaaate, si pana n-am scos niscai zeama sa-i dau (chit ca orezul era inca ne-fiert si borsul ne-linistit in oala) nu s-a lasat.

Asa si-acu, aseara n-am de lucru si-l intreb - ca asa stiu eu sa imi tai craca singura, ce s-astept la altii - daca sa fac o mamaliga langa varza calita de o aveam gata facuta. Raspunsul vine prompt: pai da, poti, dar daca tot te-apuci, fa si-o fasole batuta!!!!!!!! Iar m-apuc, iar explic ca nu e gata, iar trage concluzia ca bine bine, nu e gata azi, dar e gata maine seara, daaaaa?

Ok, pun fasolea la inmuiat de aseara si azi, chit ca am avut o zi ultra super grea (in premiera am tinut locul dnei invatatoare la clasa fiului, dupa aia m-am tinut de program si am tot umblat dupa ale mele pana spre seara cand a terminat domnul tenisul)...si cum ziceam, in seara asta, da-i, Smarando, si fierbe fasole.

Dar ce, fasolea fierbe fara stresss? Da cand e gata? A, da, mi-e foame, da nu vreau altceva? Da sigur nu e gata????

Nu-l mai suport, mare minune sa nu manance fasolea ne-fiarta!!!!!

Seara faina, Boieri Dumneavoastra! 

4 comentarii:

  1. Bine ca-i place copilului fasolea, ca altii n-ar manca-o nici daca ar ramane flamanzi. :)
    Dar acu...imi trebuie si mie fasole. :))
    Poze nu ai facut?
    Macar imi ''clateam'' ochii cu ele, ca de fiert fasole, maine nu am chef :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, da, ii place. Mult. Muuuult mai des in ultima vreme. Gasesti poze aici : http://tocanadecuvinte.blogspot.com/2012/01/fasole-batuta.html, ca nu e in premiera gateala.
      We frumos!

      Ștergere
  2. Preacinstita boiereasa, ati putea incerca linte batuta in loc de fasole batuta. Fierbe mult mai repede (daca-i de cea rosie, dar nici cea verde nu-i de lepadat). Noi facem din cea verde, dreasa cu de toate (neaparat niste cimbru aromat din gradina bunicii si niste usturoi). Se paseaza si se mananca cu muuuuulta pofta.

    Plecaciuni si multumiri pentru retete, ca am mai furat una-alta de aici si-au iesit de s-au lins mesenii pe degete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gatit linte dar, ce-i drept, nu batuta. Foarte buna idee, multumim. Partea cu viteza de fierbere ma intereseaza in mod deosebit.

      Sa va fie de bine retetele, mai poftiti!

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...